Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

SM-medalj gled Åkesson ur händerna

Jonas Åkesson fräste fram i finalen av rallysprint-SM.
Men det avgörande loppets sista kurva ställde till problem och Karlskrona AK-föraren hamnade på en femteplats.
Malmö/Karlskrona • Publicerad 28 juni 2019
Jonas Åkesson kom ut starkt i finalen av rallysprint–SM, men fick till slut nöja sig med en femteplats.
Jonas Åkesson kom ut starkt i finalen av rallysprint–SM, men fick till slut nöja sig med en femteplats.Foto: Skärmdump från SVT Play

Efter ett väl genomfört kval placerade sig Jonas Åkesson, med kartläsaren Maja Bengtsson vid sin sida, fyra inför finalen, endast 1,9 sekunder efter ledande teamkompisen Robin Sandberg.

Och allt såg ut att flyta på med rejäl fart under dagens sista lopp på de dammiga grusvägarna vid Lockarps gokartsbana, belägen i utkanten av Malmö. Med tre åkare kvar hade Åkesson chans att ta ledningen, när han gick in i den sista kurvan blott ett par meter innan mållinjen.

Annons

Bilen tog i vallen en aning, vilket kostade dyrbar tid och striden om en pallplats gled honom ur händerna. Totalt blev det en femteplats, 4,1 sekunder bakom Team Nybe-kollegan Robin Sandberg som kammade hem förstaplatsen och därmed SM-guldet.

Tim JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons