Sport

SM-medalj gled Åkesson ur händerna

Malmö/Karlskrona Artikeln publicerades
Jonas Åkesson kom ut starkt i finalen av rallysprint–SM, men fick till slut nöja sig med en femteplats.
Foto: Skärmdump från SVT Play
Jonas Åkesson kom ut starkt i finalen av rallysprint–SM, men fick till slut nöja sig med en femteplats.

Jonas Åkesson fräste fram i finalen av rallysprint-SM.

Men det avgörande loppets sista kurva ställde till problem och Karlskrona AK-föraren hamnade på en femteplats.

Efter ett väl genomfört kval placerade sig Jonas Åkesson, med kartläsaren Maja Bengtsson vid sin sida, fyra inför finalen, endast 1,9 sekunder efter ledande teamkompisen Robin Sandberg.

Och allt såg ut att flyta på med rejäl fart under dagens sista lopp på de dammiga grusvägarna vid Lockarps gokartsbana, belägen i utkanten av Malmö. Med tre åkare kvar hade Åkesson chans att ta ledningen, när han gick in i den sista kurvan blott ett par meter innan mållinjen.

Bilen tog i vallen en aning, vilket kostade dyrbar tid och striden om en pallplats gled honom ur händerna. Totalt blev det en femteplats, 4,1 sekunder bakom Team Nybe-kollegan Robin Sandberg som kammade hem förstaplatsen och därmed SM-guldet.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.