Skuru och Skövde till SM-final

Skurus damer och Skövdes herrar har säkrat finalplatser i handboll.
Däremot räddade sig det regerande mästarlaget Sävehof kvar i semifinalserien mot Ystads IF.
Handboll • Publicerad 9 maj 2022
Skurus Vilma Mathijs Holmberg och Wilma Schelin jublar över ett av målen mot H65 Höör.Foto: Andreas Hillergren/TT

I fjol möttes Skuru och H65 Höör i final. I år möttes lagen redan i semifinal. Och det blev samma vinnare.

Nackalaget tog sig till final, där Sävehof väntar, efter 3–1 i matcher. I den fjärde matchen vann Skuru med med 27–17.

Skuru gick ifrån i den första halvleken med fyra raka mål från 9–9 till 13–9. I den andra halvleken drog man ifrån ytterligare.

I herrarnas semifinalspel vann Skövde den fjärde matchen, borta mot Kristianstad, med 36–31 och är klart för final.

Skövde gick från 8–8 till 15–8 i den första halvleken och behöll nästan övertaget genom hela andra halvlek.

Det är fjärde gången som IFK Skövde tar sig till SM-final. Alla tidigare gånger, 2005, 2007 och 2021, har det blivit finalförlust.

Ystads IF har inte varit i SM-final på 30 år. På måndagen hade man chansen att säkra en finalplats i årets slutspel efter att ha vunnit de två första semifinalmötena med Sävehof. Men det regerande mästarlaget från Partille kunde på hemmaplan få till en fjärde match genom 34–24.

Sävehof ledde ett tag i första halvlek med fem mål, men ledningen krympte till 16–15 i halvtid. I den andra halvleken drog dock hemmalaget ifrån.

Fjärde matchen spelas i Ystad på torsdag.