Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ska få barn igen – men Forsberg spelar EM-kvalet

Emil Forsberg och hans fru Shanga ska få sitt andra barn.
Nedkomsten riskerar att krocka med EM-kvalet mot Österrike i Wien på tisdag kväll.
Men Forsberg lugnar alla landslagssupportrar.
– Shanga har sagt att vi ska till EM och att jag ska vara med i kvalet. Då är det bara att göra som hon säger.
Fotboll • Publicerad 13 juni 2023
Emil Forsberg.
Emil Forsberg.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sedan tidigare har paret dottern Florence, fem år. Shanga är just nu med släkt och vänner i Sundsvall.

– Skulle barnet "ploppa ut" medan jag är i Stockholm åker jag upp snabbt. Utöver det är tanken att jag åker med till Österrike, säger landslagsmittfältaren.

Annons

– Det är klart att man alltid vill vara med (vid födseln), men framför allt vill jag att allt ska gå bra. Det är mest det man är orolig för när man inte är med. Det kommer att gå bra, vi har familj och vänner på plats.

"Lika mycket fotbollsnörd"

– Hon har en maskinmentalitet. Vi har känt varandra i 20 år och hon är lika mycket fotbollsnörd som jag.

– Hon vill till EM och jag vill till EM och då får man kompromissa lite. Nedkomsten är beräknad till onsdag i nästa vecka och vi åker hem direkt efter matchen på tisdag. Det hade varit bra tajming om vi vinner mot Österrike och så kommer barnet dagen efter, säger Forsberg.

Mittfältaren är en av de mest långlivade spelarna i landslaget och står på 80 landskamper och 20 mål. I Leipzig är han numera också en av veteranerna och åtnjuter förtroende och respekt från klubbledningen.

Landslagskompisen Anthony Elanga kopplas ihop med en flytt till Leipzig och Bundesliga. Forsberg bekräftar intresset – och mer än så. Han berättar för svenska medier att han jobbar på uppdrag av klubben att försöka locka Manchester Uniteds anfallare till Tyskland.

Snackat med Elanga

– Jag ska sätta mig ned med Oliver (Mintzlaff, Lepzigs ordförande) och se vad vi ska göra, vi har en bra relation. Anthony hade passat bra hos oss, en ung spelare som vill bli bättre. Vi får se, det kan hända, säger Forsberg som bekräftar att han har pratat flytt med Elanga.

– Det har jag, men det stannar mellan oss. Jag känner Anthony ganska bra så det är väl ganska normalt att vi pratar om det skulle komma upp. Jag håller det stängt vad klubben frågar mig om.

– Som sagt, det är en ung, duktig spelare som passar bra in hos oss. Vi har utvecklat såna spelare, som Christopher Nkunku som går till Chelsea. Vi har många unga spelare som blir bättre hos oss och det är den linjen vi har valt att gå.

Fakta: Emil Forsberg

Född: 23 oktober 1991 i Sundsvall.

Familj: Fru Shanga och dottern Florence.

Position: Offensiv mittfältare.

Klubb: RB Leipzig.

Tidigare klubbar: Gif Sundsvall, Malmö FF.

Främsta meriter: SM-guld 2013, 2014, tysk cupvinnare 2022 och 2023. Guldbollen 2021.

Landskamper/mål: 80/20.

Aktuell: Ska snart bli pappa igen men spelar EM-kvalet mot Österrike i Wien på tisdag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons