Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Efter sjukdomsfallen: "Klart jag är orolig"

Vinterns skidskyttegigant Johannes Thingnes Bø och den svenske VM-guldmedaljören Sebastin Samuelsson har fått kasta in handduken till Östersundspremiären på grund av covid-19. Och ytterligare ett par svenskar har blivit sjuka. Då sprids oro i laget.
– Jag har umgåtts mycket med Sebbe den senaste veckan, så det är klart att jag är orolig, säger Jesper Nelin.
Skidskytte • Publicerad 8 mars 2023
Jesper Nelin är orolig för att få covid-19 till hemmatävlingarna i Östersund nu i veckan. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

De senaste svenska sjukdomsbeskeden gäller Stina Nilsson och Emil Nykvist.

– De har också vaknat upp sjuka sjuka, men det är inte corona – de är negativa, säger landslagstränaren Johannes Lukas.

Annons

– Men de är inte tillräckligt friska för att tävla.

I stället får Ella Halvarsson och Viktor Brandt köra distansloppen över 15 respektive 20 kilometer på torsdagen.

– Det är såklart tråkigt att vi inte kan ha truppen som vi valt ut, men nu ska vi göra det bästa och hoppas att alla andra klarar sig, säger Lukas.

Kan tävla i helgen?

Flera världsstjärnor har eller har helt nyligen haft covid-19. Världscupledaren Julia Simon, Frankrike, testade positivt efter VM. Herrarnas suveräne ledare Johannes Thingnes Bø och hans bror Tarjei testade positivt under förra veckans tävlingar i Nove Mesto, liksom fransmannen Quentin Fillon Maillet. Och tidigare i veckan tvingades Sebastian Samuelsson kapitulera för coronatestet som visade positivt.

Han hoppas hinna bli frisk till lördagens stafetter i Östersund. Norrmännen siktar möjligen på att kunna köra masstarten på söndag.

I den svenska truppen till hemmatävlingarna i världscupen finns nu en liten oro för att inte kunna åka säsongens kanske roligaste tävlingar inför en stor hemmapublik.

– Jag har umgåtts väldigt mycket med Sebbe den senaste veckan, så det är klart att man är orolig. Det är bara att hålla tummarna, säger Jesper Nelin.

"Vara extra försiktig"

– Det är klart att det blir en liten oro när folk blir sjuka, så är det ju. Men det är ju inget jag kan påverka där jag är just nu och jag har inte varit särskilt nära dem som är sjuka nu, säger Hanna Öberg.

– Man funderar lite extra, men än så länge känns det bra. Det är många lag som haft sjukdomsfall, så man får vara extra försiktig och göra som vanligt – hålla avstånd och tänka på hygienen, det är det som det handlar om, säger Martin Ponsiluoma.

Veckans världscuptävlingar i Östersund är de näst sist för säsongen, finalen går i Oslo nästa vecka.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons