Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sjöström: "Vill få det där vaccinet nu"

Sarah Sjöström väntar på att bli vaccinerad inför OS.
Men för den svenska truppen lär det inte bli aktuellt att ta emot vaccin från Internationella olympiska kommittén (IOK).
Olympiskt • Publicerad 12 maj 2021
Sarah Sjöström.
Sarah Sjöström.Foto: Erik Simander/TT

IOK har slutit två avtal som möjliggör vaccinering inför OS i Tokyo i sommar. Dels med läkemedelsföretagen Pfizer och Biontech och dels med Kinas olympiska kommitté. Båda parterna har lovat att leverera vaccin till de aktiva.

Men Sverige lär tacka nej.

Annons

– Jag föreställer mig att det finns många länder som ligger betydligt efter oss och som skulle behöva prioriteras före, sade Peter Reinebo, verksamhetschef på Sveriges olympiska kommitté (SOK) förra veckan.

Simstjärnan Sarah Sjöström är en av svenskarna som hoppas bli vaccinerad innan sommarspelen.

– Det är klart att man vill få det där vaccinet nu och alla väntar på att bli vaccinerade, men det är det beslutet som de (SOK) tagit, jag kan inte göra så mycket åt det. Det är vad det är liksom, säger hon till Radiosporten.

Hon har inga planer på att ligga på SOK om att ändra sin inställning i nuläget.

– Det är klart att man hade tagit emot vaccinet om man fått det erbjudandet, men nu verkar det som att läget är att vi inte får det. Så då orkar jag inte göra en grej av det, säger hon.

Sjöström fortsätter:

– Det vore ju verkligen riktigt sorgligt om man kommer dit och skulle bli sjuk och får sitta i karantän i OS-byn, det är riktigt tråkigt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons