Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sjöström enkelt vidare från försöken

Sarah Sjöström fortsätter att imponera i kortbane-EM i Kazan.
I försöken på sin världsrekorddistans, 100 meter fjärilsim, gick hon enkelt vidare med tredje bästa tid, 57,19, efter att ha vunnit sitt försöksheat.
Simning • Publicerad 5 november 2021
Sarah Sjöström. Arkivbild.
Sarah Sjöström. Arkivbild.Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva/TT

Även Ida Liljeqvist gick vidare till eftermiddagens semifinal med elfte tid, 58,65. Det var personligt rekord med 38 hundradelar.

Sjöström inleder finalpasset i eftermiddag med att försöka ta en fjärde medalj i mästerskapet. Finalen i 100 meter frisim kan bli en guldkamp mellan henne och nederländskan Marrit Steenbergen som hade näst bästa tid i semifinalen, efter Sjöström.

Annons

Den svenska simstjärnan har i Kazan tagit guld på 50 meter fritt, silver i lagkappen på 4x50 meter medley och brons på 100 meter medley.

Lisa Nystrand satte personligt rekord i försöken på 200 meter medley med 57 hundradelar, 2.13,16. Hon fick delad 17:e tid och det blev omsimning mellan henne och spanjorskan Emma Carrasco Cadens om en plats i semifinalen. Spanjorskan vann omsimningen klart före Nystrand.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons