Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sjögrens nya uppdrag: assisterande tränare

Allra senast var han förbundskapten för Norge och innan dess guldtränare i damallsvenskan.
Martin Sjögrens nya uppgift: assisterande tränare i IFK Norrköping i herrallsvenskan.
"Jag ville tillbaka till klubbfotbollen."
Fotboll • Publicerad 13 januari 2023
Martin Sjögren, här i rollen som Norges förbundskapten, blir ny assisterande tränare i herrallsvenska IFK Norrköping. Arkivbild.
Martin Sjögren, här i rollen som Norges förbundskapten, blir ny assisterande tränare i herrallsvenska IFK Norrköping. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Sedan 2016 var Martin Sjögren förbundskapten för Norge. Efter hans sista uppdrag – sommarens EM-slutspel i England – har tillvaron varit fotbollslös och mest handlat om återhämtning, reflektion och familjetid.

Tid som också ledde till något nytt.

Annons

45-åringen blir assisterande tränare i herrallsvenska IFK Norrköping.

"Jag har fått en del erbjudanden från landslag men tackat nej – det är fantastiskt att jobba i den miljön, men det blir väldigt lite fotboll och man har spelarna under en begränsad tid", säger han till klubbens webbplats.

"Jag har saknat det dagliga arbetet med att jobba i ett team och utveckla spelet och spelare", säger han till klubbens webbplats."

Rollen blir hans första inom herrfotbollen, efter att tidigare bland annat fört LDB FC Malmö till två SM-guld och Linköping till ett.

"Dam eller herr spelar mig ingen roll. Fotboll är fotboll, jag vill jobba med en driven spelartrupp och det ska bli kul att få jobba på högsta nivån i Sverige."

IFK Norrköpings sportchef Tony Martinsson:

"Han har jobbat med några av världens bästa spelare på damsidan och vi tror att han har mycket att bidra med till vår ledarstab."

Glen Riddersholm är huvudtränare för den allsvenska klubben.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons