Sjachtar nära skräll – blodig kvittering

Sjachtar Donetsk skulle kämpa likt den ukrainska armén.
Och länge såg det ukrainska laget ut att gå mot en imponerande seger mot Real Madrid.
Men Antonio Rüdiger kvitterade till 1–1 i matchens slutskede samtidigt som han knockades blodig.
Fotboll • Publicerad 11 oktober 2022
Real Madrids Antonio Rüdiger i duell med Sjachtars Mychajlo Mudryk.
Real Madrids Antonio Rüdiger i duell med Sjachtars Mychajlo Mudryk.Foto: Michal Dyjuk/AP/TT

Under måndagen ökade Vladimir Putin sitt bombardemang i Ukraina och minst elva personer uppges ha dödats i de ryska robotattackerna i ett flertal städer, däribland Kiev.

Därmed vaknade Sjachtar-spelarna till dåliga nyheter på sitt hotell i Polen.

– Ansiktsuttrycken under frukosten var väldigt allvarliga. Det kändes som en begravning, sade Sjachtars kroatiske tränare Igor Jovicevic inför matchen enligt AS.

"Alla kommer vara ukrainare"

På tisdagskvällen i Warszawa stod Real Madrid på schemat. Trots svåra omständigheter var det ett revanschsuget Sjachtar efter förra veckans 1–2-förlust mot det spanska huvudstadslaget.

– Det minsta vi kan göra är att kämpa för vårt folk och visa att vi kämpar för varje meter på samma sätt som den ukrainska armén gör. Vi kommer alla att vara ukrainare under matchen, sade Jovicevic.

Kämpade gjorde man och utdelningen kom så småningom.

Efter att ha stått emot det favorittippade Real Madrid i första halvlek kom Sjachtars ledningsmål direkt i andra halvlek när Oleksandr Zubkov nickade in 1–0 bakom Real Madrids ukrainske målvakt Andrij Lunin.

Det såg länge ut att bli en seger för det ukrainska laget. Men i matchens slutskede nickade Antonio Rüdiger in slutresultatet 1–1 varpå han i samma sekvens knockades rejält blodig av den utrusande Sjachtar-målvakten Anatolij Trubin.

Rüdiger kunde ta sig av planen för egen maskin. Även Trubin fick sig en törn men kunde spela vidare med bandagerat huvud.

Forsberg målskytt

I grupp F:s andra match i Champions League-fotbollen, den mellan Celtic och Leipzig, fick Emil Forsberg inleda på bänken. Forsberg fick beträda planen i 76:e minuten, strax efter att lagkamraten Timo Werner gett Leipzig ledningen.

Och det skulle bli en fin kväll för svensken.

I 84:e minuten tog sig Forsberg in i straffområdet, serverades av Werner och skickade in bollen i det bortre krysset för slutresultatet 2–0.

Gruppen toppas av Real Madrid på nio poäng. Leipzig skuggar på sex poäng med Sjachtar ett poäng bakom.