Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ortmark hjälte efter benskyddsstrul

Domaren ville först inte släppa in Jacob Ortmark på planen.
Ett benskyddsbyte senare var han där och sköt hem Sirius första seger sedan den 24 april.
Trots att de nya benskydden var både för stora och breda:
Fotboll • Publicerad 4 juli 2021
Sirius Tim Björkström kramar om Jacob Ortmark efter hans avgörande.
Sirius Tim Björkström kramar om Jacob Ortmark efter hans avgörande.Foto: Staffan Claesson/TT

Sirius inledde säsongen starkt med kryss i premiären och vinst i två raka matcher. Sedan störtdök formen och Uppsalalaget avslutade våren med två kryss och tre förluster och ett ras från topp fem till en tolfteplacering i tabellen.

Sirius var med andra ord i stort behov av en seger och i omstarten efter EM-uppehållet var det dags igen – nu med publik på läktarna.

Annons

Detta efter att Jacob Ortmark bytts in i 71:a minuten och dryga kvarten senare plockat ner bollen med bröstet följt av en vacker volley med högern, otagbar för Samuel Brolin i Mjällbymålet.

– En fantastiskt fin känsla. Det var något nytt när man såg publiken när man tittade upp på läktaren efter målet, säger Jacob Ortmark som därmed gjorde sitt tredje mål för säsongen och fortsätter:

– Mo (Mohammed Saeid) fick bollen på högerkanten. Vi fick ögonkontakt, jag fick kontroll över bollen på första touchen och fick till ett kontrollerat avslut också. Jag hann inte titta mot målet och klippte till lite på chans. Sedan var det härligt att få titta upp mot publiken och göra min patenterade målgest, säger Siriusmittfältaren som vid sidan av fotbollen är konstnär och därför brukar fira målen med några penseldrag i luften.

Fick inte komma in

Men det var inte helt givet att Jacob Ortmark ens skulle få komma in på planen.

När bytet skulle göras efter paus sade domaren nej med förklaringen att segerskytten hade fel sorts benskydd. Det förvånade Siriusspelaren:

– Tydligen så hade jag inte korrekta benskydd fast jag har spelat med just de här benskydden i tre säsonger så det var väl den domaren som ville ha lite uppmärksamhet där bara antar jag.

TT: Vad sa han?

– Att de inte var godkända bara. Han var helt låst, det var lite ocharmigt tycker jag. Men det blev en bra tändvätska att jag fick vänta så jäkla länge på att komma in, säger Jacob Ortmark som nu fick ta reservmålvaktens benskydd trots att dessa var av en helt annan storlek och sort.

– Jag gillar dom inte riktigt. De är en tjockare variant än de jag brukar ha. Bredare och större. Jag vill att de ska vara lite mer slime mot benet liksom, säger Ortmark som trots lite obekväm känsla och aningen lite stolpigare steg än vanligt alltså krutade in 2–1 på volley i slutminuterna av andra halvlek.

"Fotbollen lever sitt eget liv"

Segern var Sirius första sedan den 24 april och blott den andra på hemmaplan då Uppsalalaget bara vunnit en match hemma tidigare, den 18 april, i år.

Annons

Sirius spel den här söndagen var dessutom av betydligt bättre kvalitet än det man bjöd på i maj och Ortmark menar att kurvan nu kommer vända uppåt igen för både honom själv och laget.

– Ibland letar man efter svar där det inte ska finnas några. Fotbollen lever sitt eget liv och det tar tid att få alla bitar på plats när man har många nya ansikten i klubben. Nu börjar bitarna hamna där de ska vara. Ingen i vårt lag är förvånad i dag

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons