Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Simeone om bråket: "Såg inget"

Kaos på planen – och utanför densamma.
Men Alético Madrid-tränaren Diego Simeone lägger locket på om skandalscenerna i korridorerna, där polis sägs ha fått ingripa, efter Champions League-kvartsfinalförlusten mot Manchester City.
Fotboll • Publicerad 14 april 2022
Hetsigt mellan Atlético Madrid och Manchester City i Champions League-kvartsfinalen på onsdagskvällen.
Hetsigt mellan Atlético Madrid och Manchester City i Champions League-kvartsfinalen på onsdagskvällen.Foto: Manu Fernández/AP/TT

Manchester City tog sig till semifinal i Champions League-fotbollen via totalt 1–0 efter 0–0 borta mot Atlético Madrid på onsdagskvällen.

Men det var skandalscenerna både på och utanför planen som var i fokus efteråt.

Annons

Det var en het tillställning som eskalerade under matchens sista tio minuter. Inte minst i en situation där Manchester Citys Phil Foden gick omkull i en duell med Atlético Madrids Felipe – och hemmalaget tyckte att Foden låg kvar på planen för länge, varpå båda lagens spelare, inklusive bänkarna, drabbade samman. Felipe blev utvisad och inte mindre än fem gula kort delades ut till de båda lagen. Den alltid lika hetlevrade hemmatränaren Diego Simeone blev även han varnad en stund senare.

Polis i spelartunneln

Efteråt, i katakomberna på Wanda Metropolitano, fortsatte irritationerna och konfrontationerna lagen emellan.

Så till den milda grad att det det rapporteras att polis tvingades gå in i spelartunneln för att hålla isär de värsta stridstupparna. Det finns tv-bilder där Atléticos Stefan Savic skriker på Manchester Citys Jack Grealish, och där hemmalagets Sime Vrsaljko ser ut att få hållas tillbaka för att inte attackera Citys Kyle Walker.

"Såg ingenting"

Tränarna i fråga ville inte uttala sig om händelserna.

– Jag såg ingenting. Jag var på planen och applåderade fansen. När jag kom in där var ingen där, sade Diego Simeone på presskonferensen efteråt.

Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) har ännu inte meddelat om man ämnar utreda händelserna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons