Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

SHL:s OS-plan: Skjuta upp 13–14 matcher

Det ser alltmer osäkert ut om NHL-stjärnorna kommer till start i OS i Peking. SHL har en plan redo för om den nordamerikanska hockeyligan skulle lämna återbud.
Ishockey • Publicerad 20 december 2021
Det är ännu osäkert vilka spelare förbundskapten Johan Garpenlöv kan ta ut till OS i Peking. Arkivbild.
Det är ännu osäkert vilka spelare förbundskapten Johan Garpenlöv kan ta ut till OS i Peking. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Ett definitivt besked väntas komma från NHL i början på veckan. Coronaviruset har spridit sig som en löpeld i ligan den senaste tiden och flera lag har tvingats skjuta fram matcher.

Därför är det osäkert om NHL-spelarna kan delta i OS i Peking i februari.

Annons

Om spelarna beslutar att inte åka till vinterspelen kommer Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv att få nöja sig med spelare från de europeiska ligorna.

SHL har redan förberett för ett sådant scenario. Totalt spelas 33 matcher under perioden 3–22 februari, varav 13–14 kan behöva skjutas fram.

– Om en match skevar för mycket, om ett lag har tre spelare på OS och motståndaren ingen så kommer matchen att flyttas. Om det bara diffar någon enstaka spelare så spelas matchen, säger Johan Hemlin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons