Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Serbiska myndigheter: Djokovics prov var äkta

Australian Open må vara över, men historien kring utvisningen av den serbiske världsettan i tennis, Novak Djokovic, fortsätter.
Nu meddelar Serbiens åklagarmyndighet att ryktena om att stjärnan förfalskat sitt covidtest är felaktiga.
Tennis • Publicerad 2 februari 2022
Novak Djokovic ska inte ha manipulerat sina covid-tester, uppger serbiska myndigheter. Arkivbild.
Novak Djokovic ska inte ha manipulerat sina covid-tester, uppger serbiska myndigheter. Arkivbild.Foto: Darko Bandic/AP/TT

Sedan Djokovic utvisades har rykten florerat kring huruvida tennisspelaren hade rätt dokumentation för att tillåtas resa in i landet.

Medier så som tyska Bild och brittiska BBC pekade på vad som kunde vara oegentligheter i serbens positiva covidtest, som användes för att få den medicinska dispens som krävdes för att resa in i landet. Enligt uppgifter har datumstämplarna och testens bekräftelsekod varit misstänkt manipulerade – något som serbiska myndigheter nu dementerar.

Annons

Enligt hälsodepartementet i landet finns det inga bevis som stöder att testen manipulerats.

"Det är fastslaget att Novak Djokovic testats flera gånger", skriver den serbiska åklagarmyndigheten med hänvisningen till hälsodepartementets bedömning i frågan, i ett uttalande.

"Testresultaten från den 16 och 22 december var giltiga", fortsätter uttalandet.

Djokovic är ovaccinerad och har varit öppet kritisk till vaccinationskraven på tennisturneringar – däribland Australian Open, som han till sist inte tilläts tävla i trots att han tilldelats medicinsk dispens.

Enligt den australiska regeringen togs beslutet om utvisning med hänsyn till att man inte ville uppmuntra antivaccinationsrörelsen i landet, speciellt med tanke på de hårda restriktioner som australier levt efter under pandemin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons