Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sembrant om framtiden: Klart innan VM

Magdalena Eriksson och Amanda Ilestedt har redan bytt klubb. Rebecka Blomquist har bestämt sig för att stanna kvar. Från Linda Sembrant kommer ett besked inom kort.
– Det blir klart innan VM, säger Juventusbacken.
Fotboll • Publicerad 6 juli 2023
Linda Sembrant under damlandslagets VM-samling i Göteborg.
Linda Sembrant under damlandslagets VM-samling i Göteborg.Foto: Adam Ihse/TT

Flera av de svenska landslagsstjärnorna har under våren funderat på klubbyten eller nya kontrakt. Linda Sembrant, just nu i Juventus, vill ha allt klart innan VM.

– Det har varit en process under de senaste veckorna och månaderna, att känna efter vad jag vill och var jag står. Men jag skulle säga att jag är i sluttampen i den processen och det kommer att vara klart innan VM, säger hon.

Annons

Landslagskollegan Rebecka Blomquist har gått igenom en motsvarande process, men beslöt sig till slut för att stanna kvar i Wolfsburg. Trots att hon nyligen sade att hon bestämt sig för att lämna den tyska storklubben för att få mer speltid.

– Det är klart att speltiden varit en sak som jag funderat på och egentligen var första anledningen till att jag funderade på att lämna Wolfsburg, säger Blomquist.

– Men i samtalen vi haft har det känts som att klubben och jag själv sett att det skulle kunna förbättras och då känner jag att det är där jag vill fortsätta min karriär.

"Vill ha en helhet"

Nyligen förlängde dessutom Filippa Angeldahl med Everton.

Om en kontraktsförlängning ligger närmare än en ny klubbadress även för Linda Sembrant? Mittbacken avslöjar inget, men antyder att det kanske inte blir ett helt nytt land i alla fall.

– Det är en helhet, i mitt liv och i min karriär. Det hade kanske varit annorlunda om man hade varit 10–15 år yngre och man känner att man vill dra runt i Europa och prova en massa länder. Men jag är någonstans i livet där jag vill ha en helhet och en vardag som jag mår bra i, säger hon.

För flera av landslagskamraterna är det dock redan klart med just en sådan flytt. Magdalena Eriksson exempelvis har lämnat Chelsea för Bayern München.

– Det var mycket som kändes väldigt rätt med Bayern från mitt perspektiv. Först och främst tycker jag att laget känns otroligt spännande, det är jättestor potential i laget. Jag var väldigt imponerad av Tyskland förra sommaren i EM, och en stor del av deras trupp spelar i Bayern München, säger hon.

"Otroligt taggade"

Dessutom är även hennes sambo, danska landslagsstjärnan Pernille Harder, klar för den tyska klubben.

– Det känns jättekul att vi kunde hitta en lösning som kändes så klockren för oss båda. Det finns ett tydligt behov av oss båda, och det är fortfarande ett av Europas bästa lag. De gick och vann tyska ligan och har gjort en fantastisk säsong, det är ett otrolig spännande lag och vi känner oss otroligt taggade, säger Eriksson.

Annons

Samtidigt är Amanda Ilestedt, tidigare i bland annat just Bayern München, klar som det senaste svenska inslaget i England.

– De kontaktade mig och det har varit en diskussion som pågått ett tag, säger hon om flytten från Paris Saint-Germain till Arsenal.

– Det känns väldigt bra nu när beslutet är taget, också med allt som hänt England, all den här utvecklingen på nästan bara ett år.

Fakta: Sveriges VM-trupp

Målvakter: Jennifer Falk, Häcken, Zecira Musovic, Chelsea, Tove Enblom, Örebro.

Försvarare: Jonna Andersson, Hammarby, Magdalena Eriksson, Bayern München, Linda Sembrant, Juventus, Nathalie Björn, Everton, Amanda Ilestedt, Arsenal, Anna Sandberg, Häcken, Hanna Lundkvist, Atlético Madrid.

Mittältare/anfallare: Filippa Angeldahl, Manchester City, Kosovare Asllani, Milan, Hanna Bennison, Everton, Caroline Seger, Rosengård, Elin Rubensson, Häcken, Stina Blackstenius, Arsenal, Lina Hurtig, Arsenal, Sofia Jakobsson, San Diego, Madelen Janogy, Hammarby, Fridolina Rolfö, Barcelona, Johanna Rytting Kaneryd, Chelsea, Rebecka Blomqvist, Wolfsburg, Olivia Schough, Rosengård.

Reserv: Julia Zigiotti Olme, Brighton.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons