Sembrant i fokus när Juventus besegrade Roma

Fotboll • Publicerad 11 december 2022
Linda Sembrant. Arkivbild.
Linda Sembrant. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Det blev rejält dramatiskt när Roma tog emot Juventus i ett toppmöte i damernas Serie A-fotboll. Hemmalaget tog ledningen redan efter två minuter men drygt fem minuter senare kvitterade Juventus.

I den andra halvleken tog Juventus kommandot och drog i från och vann till slut med 4–2 efter att Julia Grosso satte spiken i kistan i den 78:e matchminuten, framspelad av svenska landslagsstjärnan Linda Sembrant.

I och med segern knappar Juventus in på serieledaren Roma. Det skiljer nu endast tre poäng lagen emellan, Roma har 30 poäng och Juventus 27. Båda har spelat tolv matcher. Trea är Fiorentina på 25 poäng.