Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sekundstrid med Åkesson i rallytopp

Stentufft, men Karlskrona AK:s Jonas Åkesson med bisittare Martin Holmdahl, kunde vinna tvåhjulsdrivna klassen med en halv sekund efter de sex specialsträckorna.
Paret var även totalfyra bland de närmare 200 startande i Midsommardansen, Ljungby.
Motorsport • Publicerad 20 maj 2019
Jonas Åkesson och notläsaren Martin Holmdahl nådde allra överst på prispallen efter segern i Midsommardansen, Ljungby.
Jonas Åkesson och notläsaren Martin Holmdahl nådde allra överst på prispallen efter segern i Midsommardansen, Ljungby.Foto: Privat

– Härligt när det är så tätt. Vi var flera inom 15 sekunder, så med ett större misstag hade vi hamnat en bit ner i prislistan. Jag grundlade segern på första sträckan, tappade sedan lite på andra, men kunde hålla ut till slut, säger segraren.

Rallyt ingick i Sydsvenska rallycupen (SSRC) och Åkesson plockade in poäng på bland andra dagens tvåa Viktor Karlsson Vimmerby.

Annons

– Jag missade första deltävlingen i Simrishamn, då vi höll på att bygga ny motor till bilen. Jag kommer att åka så mycket som möjligt framöver i både SSRC och SSM (Sydsvenska mästerskapet) och siktet är även inställt på Sydsvenska rallyt, som ingår i SM. Allt känns bra och en tiondelsseger ger ännu mer energi, myser Åkesson.

I tvåhjulsdrivna var notläsaren Ida Lidebjer-Granberg fyra (åtta totalt) tillsammans med William Binbach, Kolsva.

I samma klass för B-förare kom Asarum MS Henric Nilsson femma (28).

Blekingebekantingen Mattis Olsson, Gullabo RC, kör denna säsong en fyrhjulsdriven Ford Fiesta. Olsson var trea i klassen och trea sammanlagt. Vann totalt gjorde Anders Jonsson, Växjö, i en Mitsubishi.

I Sydsvenska Rallyt, som körs i Älmhultstrakten, är det rekorddeltagande med över 110 startande i SM-klasserna.

– Här gäller verkligen att åka fort och stabilt om det skall bli många SM-poäng. Det kittlar redan att få stå på startlinjen, säger Åkesson.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons