Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Segers ilska mot firandet: "Vad är problemet?"

Rosengård fick ta emot mästarbucklan på ett kylslaget och regnigt Grimsta IP.
Så borde det inte ha varit, anser Caroline Seger som riktar hård kritik mot Svenska fotbollförbundets upplägg.
Fotboll • Publicerad 5 november 2022
Caroline Seger, till vänster, riktar hård kritik mot Svenska fotbollförbundet.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Rosengård säkrade SM-guldet för lite mindre än två veckor sedan. Efter det hade mästarlaget två matcher: Djurgården hemma och BP borta.

Men trots att guldet var säkrat redan innan hemmamötet med Djurgården den 31 oktober fick Rosengård varken lyfta Kronprinsessan Victorias pokal eller ta emot medaljer inför hemmapubliken.

Annons

– Det finns inget undantag. Utdelningen sker alltid i sista omgången när alla matcher är färdigspelade och serien är stängd, sade "pokalgeneralen" Gert Nilsson, projektledare i evenemangsgruppen på Svenska fotbollförbundet, till TT i slutet av oktober.

Seger har tröttnat

I stället fick spelarna i Rosengård ta emot guldhattarna och mästarbucklan inför strax över 300 åskådare på ett regnigt, grått och kylslaget Grimsta efter den sista omgången när BP besegrades med 3–0.

– Jag tröttnar på att fira på detta sätt. Jag tröttnar på att det ser ut som det gör när vi ska lyfta bucklan bakom ett stängsel, det är en skylt framför och det är inte vår hemmapublik. Det är inget som tyder på att vi har gjort ett fantastiskt år och det är jag trött på, säger Caroline Seger.

Mittfältsstjärnan, som har varit skadad under hösten, tycker att förbundet hade kunnat vara betydligt mer flexibla och i stället låta laget få fira inför hemmasupportrarna mot Djurgården i förra omgången.

– Det hade varit superenkelt att åka ner med bucklan så att vi får fira med våra fans, med lite mer folk och mer pompa och ståt. Man jobbar så hårt för att ta sig hela vägen till en sådan här grej och då ska det också kännas och då ska det också läggas pengar på ett firande som är värdigt en mästare, säger Seger.

TT: Och det var det inte i dag?

– Nej, det är absolut under all kritik. Jag hoppas verkligen inte att förbundet är nöjda med som presenterades där i dag, säger hon.

"Vad är problemet?"

Seger menar att hon köper upplägget om det avgörs i sista omgången, men inte som nu när det avgjordes med två omgångar kvar.

– Vad är problemet? Varför är det så svårt att fixa till så att man får hem bucklan till Malmö IP så att det blir en värdig grej utav det. Dessutom ska det spelas en match här snart (på Grimsta), det är inte direkt så att vi kan göra något efter utan det blir vad det blir och sen väck härifrån snabbt för att en ny match ska spelas. Alltså, ligg lite före och våga göra något annorlunda, säger hon.

Rosengårds sportchef Therese Sjögran säger till TV4:s Fotbollskanalen att hon kommer att lämna in en motion under söndagen för att kunna ändra på "pokalregeln" till nästa säsong.

– Det spelar egentligen ingen roll vem som vinner. Jag tycker att man ska få fira på hemmaplan, säger hon till sajten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons