Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sef-basen lämnar alla tunga uppdrag nästa år

Lars-Christer Olsson slutar som ordförande i Svensk elitfotboll, Sef, vid årsmötet i mars. Samtidigt kliver han av som ordförande i European Leagues och lämnar sina uppdrag i Uefas exekutiva kommitté och Svenska fotbollförbundet.
"Det är ganska odramatiskt." säger han i ett pressmeddelande.
Fotbol • Publicerad 9 oktober 2020
Lars-Christer Olsson rundar av sina uppdrag inom fotbollen. Arkivbild.
Lars-Christer Olsson rundar av sina uppdrag inom fotbollen. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Lars-Christer Olsson, 70, har jobbat med olika uppdrag och suttit i olika positioner i fotbollens tjänst i över 30 år. Nu tycker han att det är dags att lämna över till andra.

"Jag tog beslutet för något år sedan och att jag kliver av nu är helt enligt plan. Det är dags för någon annan att ta över nu. Jag tycker inte att man ska sitta för länge på olika positioner, utan det är bra med rotation och nytt blod vid jämna mellanrum." säger han.

Annons

Via ett 1980-tal som kanslichef på Skånes fotbollsförbund rekryterades han som generalsekreterare till Svensk elitfotboll 1990.

Ett år senare satt han på samma tjänst hos fotbollsförbundet, där han ersatte Lars-Åke Lagrell som valts till ordförande. Tio år senare tog Olsson klivet till Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, där han några år senare blev högste verkställande tjänsteman.

2012 återvände han till svensk fotboll som ordförande i Sef.

Vem som tar över efter honom i Sef är upp till valberedningen att föreslå. Årsmötet äger rum den 21 mars nästa år.

Och vad ska Olsson göra framöver?

"Det är väl inte troligt att jag kommer att sätta mig i gungstolen än men jag har inte gjort upp några konkreta planer. Vi får se vad framtiden har att erbjuda." säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons