Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Schough räddade Rosengård från fiasko

Rosengård var på väg mot ett nytt fiasko i damallsvenskan.
Då klev Olivia Schough fram.
I den 90:e minuten kvitterade storstjärnan till 2–2 mot Häcken.
– Extremt viktigt att vi tog oss tillbaka, säger tränaren Joel Kjetselberg till Viaplay.
Fotboll • Publicerad 12 maj 2023
Olivia Schough räddade Rosengård.
Olivia Schough räddade Rosengård.Foto: Johan Nilsson/TT

Rosengård har sannerligen blandat och gett resultatmässigt i damallsvenskan den här säsongen, men på sistone har laget hittat rätt och inför fredagskvällens stormöte med Häcken hade skåningarna fyra raka segrar i bagaget.

Den fina formen såg vi dock inte mycket av i den första halvleken.

Annons

Häcken tog ledningen med både 1–0 och 2–0.

Målskytt?

Den tidigare Rosengårdsspelaren Anna Anvegård.

– Det var inget större firande från min sida, jag har fina minnen härifrån och vill visa respekt, säger Anvegård till Viaplay.

0–2 i halvtid – och där och då såg Rosengård inte ut att vara nära poäng.

"Hade att förlora"

Men i upptakten av den andra halvleken placerade den danska stjärnan Sofie Bredgaard in en reducering, framspelad av Olivia Schough, och när matchuret tickade upp mot 90 klev Schough fram ordentligt. Efter en snabb omställning rullade landslagsspelaren in 2–2 – vilket också blev slutresultatet.

– Vi satte oss i en dålig sits efter den första halvleken, men det tidiga målet (reduceringen) gav oss hopp. Man märkte att de har något att förlora, det gjorde något med matchen, säger Rosengårds tränare Joel Kjetselberg till Viaplay.

Kjetselberg menar att poängen – Rosengård har fortsatt långt upp till Häcken i toppen av tabellen – kan bli viktig på sikt.

– Över tid var det extremt viktigt att vi kunde ta oss tillbaka, säger han.

Anvegård med lindat lår

Krysset innebär att Häcken, åtminstone tillfälligt, tar över serieledningen i damallsvenskan. Smolk i den glädjebägaren för Hisingslaget är dock att Anvegård byttes ut i den andra halvleken och att hon på bänken fick låret hårt lindat.

– Hon fick en känning. Jag hoppas att det inte ska vara någon fara, men vi får kolla det, säger tränaren Robert Vilahamn.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons