Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sävehofs revansch: Till SM-final efter kross

Handboll • Publicerad 11 maj 2023
Sävehof firar finalplatsen.
Sävehof firar finalplatsen.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

I fjol blev det respass ur handbollens slutspel i semifinalen mot Ystad – men i år fick Sävehof revansch på skåningarna. 37–27 på hemmaplan i den tredje semifinalen innebär att Partilleklubben är klar för SM-final med totalt 3–0 i matcher.

Torsdagskvällens tredje semifinal blev något av en gulsvart uppvisning. Sävehof sprudlade redan från första avkast och gick upp till 13–7 – en ledning laget aldrig släppte greppet om.

Annons

I den andra halvleken fortsatte Sävehof med öppna spjäll, Ystad hade inte mycket att sätta emot, och när ställningen var 25–15 med 20 minuter kvar att spela var det avgjort.

Vilket lag Sävehof får möta i den kommande SM-finalen är inte klart än. I den andra semifinalen leder Kristianstad mot Hammarby med 2–1 i matcher.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons