Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Satsade 50 kronor på egna klubben – stängs av

Fotboll • Publicerad 12 oktober 2020
Svenska fotbollförbundet (SvFF) stänger av en styrelseledamot i herrallsvenska Östersunds FK i 31 dagar. Arkivbild.
Svenska fotbollförbundet (SvFF) stänger av en styrelseledamot i herrallsvenska Östersunds FK i 31 dagar. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Svenska fotbollförbundet (SvFF) stänger av en styrelseledamot i herrallsvenska Östersunds FK i 31 dagar, uppger östersunds-Posten. Skälet är att han satsat pengar på en av lagets egna matcher. Ledamoten ska tillsammans med sin svåger ha satsat 50 kronor på spelet "Lången" hos Svenska Spel. Tillsammans med klubben valde ledamoten själv att anmäla saken till SvFF.

"Avstängningen innebär att X inte får delta i någon form av organiserad idrottsverksamhet inom något specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet. Avstängningen omfattar träning, tävling, uppvisning och att utöva uppdrag", står det i beslutet, enligt ÖP.

Annons

Disciplinnämnden anser att det finns ett antal förmildrande omständigheter, bland annat att det handlade om ett lågt belopp och att spelet inte hängde på att Östersund skulle underprestera.

Avstängningen gäller 14 oktober–13 november.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons