Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

VM-brons till Samuelsson – tiondelar från silvret

Sebastian Samuelsson tog sitt andra raka brons på skidskytte-VM i Oberhof genom att bli trea i tisdagens distanslopp.
Endast fyra tiondelar saknades upp till silvret.
Ingen var dock nära att hota guldmedaljören, omöjlige Johannes Thingnes Bø.
Skidskytte • Publicerad 14 februari 2023
Sveriges Sebastian Samuelsson efter målgång under herrarnas distanslopp.
Sveriges Sebastian Samuelsson efter målgång under herrarnas distanslopp.Foto: Anders Wiklund/TT
Samuelsson tog sin andra raka bronsmedalj under VM i Oberhof.
Samuelsson tog sin andra raka bronsmedalj under VM i Oberhof.Foto: Anders Wiklund/TT

Samuelsson tog brons även i jaktstarten häromdagen, och visar nu att han visst prickat formen perfekt till VM, trots haveriet i premiären.

Då, i mixedstafetten, grusade alla medaljchanser för Sveriges del när Samuelsson bommade friskt och drog på sig tre straffrundor – efter att inte ha skruvat ihop sitt gevär ordentligt.

Annons

I tisdagens distanslopp var Samuelssons skytte i princip prickfritt – med endast en bom i det tredje, liggande skyttet – och han hade dessutom riktigt bra tryck under skidorna.

Nära silvret

Ut från det sista skyttet hade Samuelsson bara en halv sekunds försprång till Frankrikes Quentin Fillon Maillet, då på fjärde plats, men den 25-årige svensken hade korn på mer än bara bronsmedaljen.

Efter en strålande avslutning lade han Fillom Maillet långt bakom sig, och var också på vippen att hinna i kapp Norges Sturla Holm Lægreid på silverplatsen. Trots en ursinnig finish saknades till slut fyra ynka tiondelar till Samuelssons nackdel.

– En väldigt, väldigt bra kamp. Han gör det jättebra och kommer nästan, nästan dit. En halv sekund efter Lægreid, säger Sveriges landslagstränare Johannes Lukas till SVT.

Snabbare än Lægreid

Johannes Thingnes Bø tog ännu ett VM-guld – norrmannens tredje raka i Oberhof. Bø bommade två skott, men hade råd med det då han som vanligt var i en klass för sig åkmässigt. Den näst snabbaste åkaren, schweizaren Jeremy Finello, var nästan två minuter långsammare.

Samuelsson var faktiskt snabbare i spåret än tvåan Lægreid, men norrmannen avlossade sina skott betydligt snabbare och knep därför silvret med knapp marginal.

Bland övriga svenskar kan konstateras att Martin Ponsiluoma var tredje snabbast i åktid, men han fortsätter att ha det kämpigt på skjutvallen. Fyra bom stod i vägen för medaljchanserna för Ponsiluoma, som blev tia preliminärt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons