Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Samuelsson missade pallen i Frankrike

De svenska skidskyttestjärnorna hade ingen rolig dag i Frankrike.
Sebastian Samuelsson hade för dålig fart under skidorna – och Martin Ponsiluoma sköt så illa att han inte får köra lördagens jaktstart.
Skidskytte • Publicerad 17 december 2021
Sebastian Samuelsson. Arkivbild.
Sebastian Samuelsson. Arkivbild.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Två segrar och sammanlagt fyra pallplatser. Sebastian Samuelsson har fått en kanonstart på världscupsäsongen och ledden den totala världscupen inför tävlingen i franska Le Grand-Bornand.

Men en bom i det liggande skyttet blev för kostsamt för att hänga på toppåkarna. Samuelsson slutade nia.

Annons

– Jag var lite tröttare i dag än jag varit innan, men totalt sett ett bra lopp. Jag var kanske lite feg i början, jag är nöjd med min insats men det sista saknades, säger han till SVT.

Han var drygt 40 sekunder bakom norske Johannes Thingnes Bø som tack vare rappt och pricksäkert skytte säkrade segern. Ryske Eduard Latypov och norske Aleksander Fjeld Andersen tog andra respektive tredje plats i loppet.

Martin Ponsiluoma har dragits med sjukdom och hade inga större förhoppningar att slåss om en pallplats. Dessutom stod världsmästaren i sprint för tre bom totalt och landade till sist som 71:a åkare. Därmed missar han kvalificeringen för lördagens jaktstart.

De 60 bästa åkarna får köra jaktstarten.

Dagens näst bäste svensk blev i stället Jesper Nelin som slutade på en 20:e plats, också han har haft problem med sjukdom under veckan. Nelin hade en bom i det stående skyttet men var nöjd med insatsen.

– Jag trodde inte det skulle gå så här bra. Jag har knappt varit utanför dörren på en vecka, det känns inte bra och jag orkar inte ta ut mig, säger han efter loppet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons