Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Samuelsson brände segerläge – kom tvåa

Det kunde ha blivit ännu en seger för Sebastian Samuelsson i jaktstarten, men svensken sköt bort sitt superläge.
Han lyckades ändå kompensera för sina fyra bom och tog en andraplats efter att ha vunnit en spurtstrid mot fransmannen Émilien Jacquelin.
Skidskytte • Publicerad 5 december 2021
Sveriges Sebastian Samuelsson i herrarnas 12,5 km jaktstart vid världscupen i skidskytte på skidstadion i Östersund.
Sveriges Sebastian Samuelsson i herrarnas 12,5 km jaktstart vid världscupen i skidskytte på skidstadion i Östersund.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den svenske skidskytten hade ett kanonläge att ta hem söndagens jaktstart i världscupen i Östersund. Men Samuelsson, som var först ut i spåret och bar den gula ledarvästen, fick se sin 18-sekundersmarginal till Émilien Jacquelin gå upp i rök redan efter det första liggande skyttet då han drog på sig en straffrunda.

Fyra bom – ändå på pallen

Ytterligare en bom i andra skyttet kostade Samuelsson dyrbara sekunder och när han kom in till det tredje skyttet var det som fyra, nästan 19 sekunder efter fransmannen. Men totalt tre bom av Jacquelin i det stående skyttet gav Samuelsson chansen att ta i kapp och trots en bom i sista skyttet hade svensken åter vittring på topplaceringarna, bara knappt tre sekunder bakom tvåan Jacquelin när de gick ut på spurtvarvet.

Annons

Norske Vetle Sjåstad Christiansen, endast en bom totalt, tog hem segern med stor marginal men där bakom gjorde Samuelsson och Jacquelin upp om andraplatsen i en spurtstrid. Där segrade svensken.

Tappade världscupledningen

– Klart att jag ska vara nöjd med att jag kom tvåa men jag är spontant lite besviken, säger Samuelsson i SVT efter loppet.

Fyra bom, ett i varje skytte, är för dåligt, säger han.

– Klart att något skott kan få slinka ut, men jag vill inte att det ska slinka ut fyra skott.

Dagens resultat innebär att Christiansen går om Samuelsson och tar över ledningen i den totala världscupen.

De andra svenskarna fick heller inte riktigt skyttet att stämma. Martin Ponsiluoma och Jesper Nelin sköt fem bom vardera och slutade tolva respektive 38:a. Då hade Ponsiluoma, som gick ut som elva, hämtat i kapp fem placeringar på slutvarvet genom snabb åkning.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons