Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Säkrade svensk OS-biljett: "Jobbat stenhårt"

Brottaren Jonna Malmgren säkrade en svensk kvotplats till OS i franska huvudstaden Paris nästa sommar.
– Det känns jättebra att ha klarat det målet, säger hon till TT.
Brottning • Publicerad 21 september 2023
Jonna Malmgren säkrade svensk kvotplats till OS.
Jonna Malmgren säkrade svensk kvotplats till OS.Foto: Aleksandar Djorovic/TT

Malmgren blev femma i brottnings-VM i serbiska Belgrad efter att ha besegrat grekiskan Maria Prevolaraki i 53-kilosklassen.

– Jag har jobbat stenhårt för detta och det har varit en känslomässig berg- och dalbana, säger Jonna Malmgren och fortsätter:

Annons

– Det känns jättebra att ha klarat det målet. Nu ska jag fira med lite semester och sedan ska jag planera för Paris för att komma så väl förberedd som möjligt.

Faktum är att det kunde ha gått ännu bättre för den dubbla Europamästaren. För Jonna Malmgren tog sig hela vägen till bronsmatchen där hon föll tungt mot Antim Panghal. Den 19-åriga indiskan har tagit guld i U20-VM både 2022 och 2023, och i år tog hon silver i asiatiska mästerskapen i 53-kilosklassen.

– Det var mest tyst så jag fick gå igenom en riktig omladdning. Det var bara att bryta ihop och komma igen. Jag sade till mig själv att jag måste bara göra det.

TT: Vad var målet med VM?

– Jag ville vinna så klart, men mitt andra mål var att ta den här OS-platsen och nu har jag gjort det så efter vilan ska vi sätta oss och börja planera. Mina tankar har hittills bara varit på VM, säger Jonna Malmgren.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons