Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ryssland fråntogs VM – vill ha 755 miljoner

Rysslands volleybollförbund vill kompenseras med motsvarande 755 miljoner kronor för att ha blivit fråntaget VM för herrar.
Volleyboll • Publicerad 7 april 2022
Rysslands volleybollförbund vill kompenseras ekonomiskt för att ha blivit fråntaget VM för herrar. Arkivbild.
Rysslands volleybollförbund vill kompenseras ekonomiskt för att ha blivit fråntaget VM för herrar. Arkivbild.Foto: Czarek Sokolowski/AP/TT

Generalsekreteraren Alexander Jaremenko säger att det ryska volleybollförbundet (VFV) i en anmälan till idrottens skiljedomstol Cas har krävt Internationella volleybollförbundet (FIVB) på mångmiljonbeloppet, som man anser sig skulle ha tjänat på att arrangera VM.

– Vi är redo för rättegångsprocessen, vi har lämnat över de relevanta dokumenten, säger Jaremenko till ryska nyhetsbyrån Tass, enligt sajten Inside the Games.

Annons

– Nu är det viktigt att få juridiskt stöd, men det är inte enkelt på grund av problem att betala advokater. Men vi ska lösa det.

Herrarnas VM skulle ha arrangerats på tio platser i Ryssland mellan den 26 augusti till den 11 september. FIVB beslutade att frånta Ryssland arrangemanget på grund av den ryska invasionen i Ukraina.

Ryssland har aldrig tidigare arrangerat VM i volleyboll, dock hade Sovjetunionen mästerskapet 1952 och 1962.

Redan före kriget i Ukraina var Ryssland nära att bli av med mästerskapet, på grund av sanktioner gällande dopningsavslöjandena i landet.

VFV är ett av många ryska idrottsförbund som gått till Cas efter att ha blivit av med tävlingar eller stängts av från internationellt deltagande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons