Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ryska toppklubbar överklagar till Cas

Fotboll • Publicerad 13 maj 2022
Zenit S:t Petersburgs fans lär inte få följa sitt lag i Champions League nästa säsong, trots att den inhemska ligatiteln redan är säkrad. Arkivbild.
Zenit S:t Petersburgs fans lär inte få följa sitt lag i Champions League nästa säsong, trots att den inhemska ligatiteln redan är säkrad. Arkivbild.Foto: Dmitri Lovetsky/AP/TT

Rysslands fyra främsta fotbollsklubbar på herrsidan har skickat in en överklagan till idrottens skiljedomstol, Cas, efter att ha blivit stoppade från nästa säsongs Europaspel.

"Sanktionerna mot ryska klubbar baseras enbart på deras nationella tillhörighet. Det går i strid med idrottens principer och är diskriminerande, på så sätt att fotbollen inte längre blir tillgänglig för alla", säger Sotji i ett uttalande.

Annons

Redan klara mästarlaget Zenit S:t Petersburg, tvåan Dyanmo Moskva, trean Sotji och fyran CSKA Moskva har i nuläget tabellplaceringar i den ryska ligan som i normala fall skulle ha inneburit spel i Champions League, Europa League respektive Europa Conference League nästa säsong.

Men alla ryska klubblag är avstängda från Europaspel efter de senaste sanktionerna från Europeiska fotbollsförbundet (Uefa), till följd av Rysslands invasion av Ukraina.

Sedan tidigare har flera ryska lag och förbund inom flera olika idrotter lämnat in liknande överklaganden.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons