Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ryska juniorerna vann Karjala

Ishockey • Publicerad 8 november 2020
Här var det stängt. Rysslands målvakt Jaroslav Askarov stoppar Jiri Smejkal på vägen fram till vinst över Tjeckien och turneringsseger i Karjala.
Här var det stängt. Rysslands målvakt Jaroslav Askarov stoppar Jiri Smejkal på vägen fram till vinst över Tjeckien och turneringsseger i Karjala.Foto: Vesa Moilanen/AP/TT

Ryssland skickade sitt juniorlandslag till Karjalaturneringen och fick hård kritik från de andra nationerna.

Svaret: tre raka segrar och turneringsseger.

Annons

Ryssarna, med spelare födda 2001 och 2002, avslutade den årliga ishockeyturneringen i Helsingfors med att besegra Tjeckien med 3–0 i den direkt avgörande matchen om turneringsseger.

Rodion Amirov, Jegor Tjinachov och Jegor Afanasjev blev målskyttar i en match där ryssarna gjorde det första målet i inledningsperioden och sedan fyllde på med 2–0 och 3–0 i den andra.

Målvakten och supertalangen Jaroslav Askarov, 18, höll nollan genom att rädda 29 skott. Askarov stod i alla tre ryska matcher och blev nyligen NHL-draftad av Nashville som nummer elva i den första rundan.

Ryssland slutade på åtta poäng – segern mot Sverige kom efter straffar och gav två poäng – och Tjeckien blev tvåa på sex.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons