Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ryska idrottare vill tävla för Kazakstan

Avstängda ryska och belarusiska idrottare vill tävla för Kazakstan. Men Kazakstan verkar inte så villig att släppa in dem.
Idrott • Publicerad 3 juni 2022
Här är flaggan som ryska och belarusiska idrottare vill tävla för – Kazakstans. Arkivbild.
Här är flaggan som ryska och belarusiska idrottare vill tävla för – Kazakstans. Arkivbild.Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT

I många idrotter är ryssar och belarusier portade från internationellt tävlande, ett led i sanktionerna mot länderna på grund av den ryska invasionen av Ukraina – med stöd från Belarus.

Därför har toppidrottare från de länderna uttryckt att de planerar att byta nationalitet och tävla för Kazakstan, skriver den ryska nyhetsbyrån Interfax.

Annons

– Men vi har inte fått några skrivna förfrågningar från Ryssland och Belarus. Ministeriet för kultur och idrott överväger inte just nu frågan om inkludering av idrottare från nämnda länder i Kazakstans landslag, säger talespersonen för kultur- och idrottsdepartementet.

Förutom att porta ryska idrottare har Ryssland fråntagits stora mästerskap och stora tävlingar, bland annat ishockey-VM nästa år och årets volleyboll-VM för herrar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons