Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Rubiales får besöksförbud efter skandalkyssen

Den tidigare ordföranden för spanska fotbollsförbundet, Luis Rubiales, får inte komma närmare än 200 meter från Jennifer Hermoso efter att ha kysst henne utan samtycke i samband med VM-guldfirandet i Sydney.
Fotboll • Publicerad 15 september 2023
Luis Rubiales på väg in i rättssalen.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Rubiales själv nekade till brott i förhören, men domaren valde att erlägga honom med ett besöksförbud mot Hermoso.

Enligt åklagare pågick förhöret i en timme. Varken Rubiales eller hans advokat Olga Tabau ställde upp för att ge några kommentarer utanför domstolen.

Annons

Rubiales anmäldes för sexuella övergrepp av spanska VM-spelaren Jennifer Hermoso sedan han kysst henne på munnen i samband med guldfirandet. Han anklagas också för att ha försökt pressa Hermoso att försvara honom.

Kyssen ledde till raseri och bojkott bland de spanska guldvinnarna och slutade med att Rubiales tvingades avgå från sin post efter att först ha blivit avstängd av Internationella fotbollsförbundet (Fifa).

Luis Rubiales hävdar att han är oskyldig och att kyssen skedde i samtycke med Hermoso.

Hermosos advokat Carla Vall säger att hon har begärt att Rubiales inte får kontakta eller närma sig Hermoso.

– Vi är mycket nöjda med dagens förhör. Vi tror att grunden nu är lagd för att stärka vår ståndpunkt, att det var en kyss utan samtycke, säger hon.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons