Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Rory McIlroy vann – pikar omstridde ikonen

Rory McIlroy, 33, vann PGA-tävlingen Canadian Open.
Då passade han på att skicka en pik till Greg Norman och den kontroversiella LIV-touren, som Norman är vd för.
Golf • Publicerad 13 juni 2022
Rory McIlroy jublar efter segern i Canadian Open.
Rory McIlroy jublar efter segern i Canadian Open.Foto: Nathan Denette/AP/TT

Flera av golfens största namn som Dustin Johnson och Phil Mickelson fanns med i London när den saudi-finansierade LIV-touren hade sin premiärtävling i London förra veckan.

Rory McIlroy är en av dem som inte har lockats över. I stället har han stannat kvar på PGA-touren och i helgen vann han Canadian Open på 19 under par.

Annons

Det var 33-åringens 21:a seger på PGA-touren vilket gjorde att han passerade Greg Normans notering på 20 PGA-segrar. Norman är numera vd för LIV-touren och McIlroy, som har varit öppet kritisk till den omstridda touren, var inte sen med att uppmärksamma sin bedrift.

– Det här är en dag jag kommer att minnas under lång tid framöver. 21 segrar på PGA-touren, en mer än någon annan, säger McIlroy.

Med "någon annan" syftar McIlroy tydligt på Norman.

– Jag hade extra motivation tack vare det som pågår på andra sidan pölen. Killen som går i täten för den touren hade 20 segrar på PGA-touren, vi låg lika och jag ville gå om honom. Det gjorde jag också, och det är en riktigt cool känsla och jag känner en del stolthet.

McIlroy vann med två slag före amerikanen Tony Finau.

Förra veckan kom PGA-touren med beskedet att man stänger av samtliga spelare som spelar på LIV-touren.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons