Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ronaldo: "Sir Alex är som en far för mig"

Cristiano Ronaldo har inte gett någon intervju sedan den stora flytten till sin nygamla klubb Manchester United.
Men nu har han brutit den tystnaden, och då passar han på att lyfta sin nära relation med Sir Alex Ferguson.
Fotboll • Publicerad 1 september 2021
Cristiano Ronaldo, som blir Premier Leagues högst avlönade spelare, ger den första intervjun sen flytten från Juventus till Manchester United. ArkivbildFoto: Thanassis Stavrakis/AP/TT

Ronaldo har skrivit på ett tvåårskontrakt efter att ha lämnat Juventus för motsvarande 150 miljoner kronor, en summa som kan stiga med ytterligare 80 miljoner kronor, enligt Juventus.

Ronaldo kommer enligt The Telegraph bli den bäst betalda spelare i ligan, med en veckolön på 5,7 miljoner kronor – högst genom tiderna i Premier League.

Annons

Portugisen ger nu sin första intervju sedan det blev klart att han flyttar tillbaka till Manchester, som han lämnade för Real Madrid sommaren 2009.

– Jag har en fantastisk historia med den här klubben, jag kom hit när jag var 18 år och såklart är jag glad att vara hemma igen, efter tolv år, säger Ronaldo till Manchester Uniteds hemsida.

På frågan om vilken roll Sir Alex Ferguson spelade för hans återkomst lyfter han fram sin nära relation med sin före detta tränare.

– Som alla vet, Sir Alex Ferguson var nyckeln till att jag skrev på för Manchester United när jag var 18, säger Ronaldo och tillägger:

– Sir Alex Ferguson är som en far för mig, vi håller kontakten hela tiden.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons