Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Roligt hatmöte för Roslund

Karlskrona HK tar sig an rivalen Tingsryds AIF på fredagskvällen.
För Mikael Roslund är det ett extra hett möte.
– Ett hatmöte, säger KHK-spelaren med glimten i ögat.
Karlskrona • Publicerad 16 augusti 2019
Karlskrona HK-nyförvärvet Mikael Roslund har IF Troja/Ljungby som moderklubb. Då blir fredagskvällens match mot Tingsryds AIF ett extra hett möte.
Karlskrona HK-nyförvärvet Mikael Roslund har IF Troja/Ljungby som moderklubb. Då blir fredagskvällens match mot Tingsryds AIF ett extra hett möte.Foto: Staffan Lindbom

Mikael Roslund, 23, har IF Troja/Ljungby som moderklubb och om man har bott i Ljungby så är inte Tingsryds AIF något favoritlag i ishockey.

Det är snarare ett hatmöte och något av årets match när de lagen drabbar samman. Det är givetvis även en fet derbymatch för Karlskrona HK och deras supportrar. Att det sedan finns ett gäng spelare – Daniel Norbe, Måns Hermansson, Hannes Johansson, Niklas Johansson och Joakim Axman – med Tingsrydskoppling gör inte mötet mindre hett.

Annons

– Det ska bli grymt kul att få möta Tingsryd. Det är ett rivalmöte!

– Det är en riktigt intressant match, säger Roslund inför matchen mot Tingsryds AIF i träningsturneringen Tingsryd Resort Cup där även Kristianstads IK och IF Troja/Ljungby finns med.

För nya KHK blir det också det första riktigt testet på var de står. Det blir första gången som de möter allsvenskt motstånd den här försäsongen.

– Det är jättebra för mig och många andra i laget.

”Det hade varit kul. Jag känner nästan hela laget.”

I cupen spelar KHK först mot Tingsryd sedan blir det match mot antingen Kristianstads IK eller IF Troja/Ljungby. För Roslund är det givetvis moderklubben Troja som han helst vill möta under lördagen.

– Det hade varit kul. Jag känner nästan hela laget.

– Men jag har mött dem förut. När jag spelade i Tyringe för tre år sedan mötte vi dem två gånger och jag tror att vi vann båda, säger Roslund som numera är tillbaka i KHK.

Han spelade i klubbens J20-lag under säsongen 2015–2016.

– Jag trivdes jättebra när jag var här för fyra år sedan. Det är bara positivt att vara tillbaka, men det är lite ringrostigt i början.

”Jag kanske överarbetar det ibland, men det känns bra.”

Roslund har nu fått två träningsmatcher med KHK i benen.

Annons

– Det är mycket nytt och det har varit knackigt, men jag jobbar hårt och vill komma till lägen. Jag kanske överarbetar det ibland, men det känns bra.

Roslund anlände till KHK redan före sommaren för att ge sin hockeysatsning en ärlig chans.

– Det är jätteroligt. Det är ett stort kliv att försöka ta en plats i hockeyallsvenskan.

Roslund har tidigare spelat på hockeyettannivå som högst.

– Jag ville ta klivet till allsvenskan. Jag känner mig redo.

Och det visar inte minst hans senaste säsong i Troja/Ljungby. Under 37 matcher då blev det 23 mål och elva assist.

– Jag kom tillbaka och ville ta revansch och det fungerade bra.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons