Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Rolfö: Tryggt att kunna fokusera på OS

Vad har Fridolina Rolfö, Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson gemensamt?Alla har skrivit på nya klubblagskontrakt senaste tiden – och kan nu ha fullt fokus på OS.
Fotboll • Publicerad 15 juli 2021
Fridolina Rolfö fortsätter fotbollskarriären i spanska storklubben Barcelona. Arkivbild.
Fridolina Rolfö fortsätter fotbollskarriären i spanska storklubben Barcelona. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Fridolina Rolfö är en av spelarna det har ryktats om under i princip hela 2021. Redan i januari stod det klart att hon skulle lämna Wolfsburg och nyligen blev det officiellt att Barcelona blir ny klubbadress.

För 27-åringen, som har en viktig roll i damlandslaget, var det viktigt att få det klart före OS-äventyret.

Annons

– Själva påskriften och allt var superviktigt, det var fokus. Men just när det kom ut spelade ingen roll. Det viktigaste är att det är klart. Nu kan man lägga det åt sidan och fokusera på vårt landslag, säger Rolfö.

Att spela viktiga gruppspelsmatcher mot USA, Nya Zeeland och Australien samtidigt som det ännu inte hade varit klart med en ny klubb hade varit ett störningsmoment.

– När man tänker på det så hade det kunnat vara åt andra hållet, att det är inspirerande och man spelar på högsta nivå för att visa upp sig. Vem vet? Men för min del passar det bättre att känna en trygghet. Jag har det klart, jag har flyttat mina saker och behöver inte fundera på de praktiska detaljerna, säger hon.

Viktigt för Asllani

För en annan svensk nyckelspelare, Kosovare Asllani, var det också av vikt att ha framtiden utstakad. Efter att ha omsvärmats av rykten och haft anbud från andra klubbar valde hon att stanna i Real Madrid.

– Man vill gärna veta innan. Ofta efter ett mästerskap har man semester och då vill man gärna inte ta den tiden till att välja klubb. Då behöver man få lite återhämtning, säger Asllani.

Asllani gjorde säsongens sista match med Real Madrid så sent som den 27 juni och hade därmed inte fått mycket till vila.

– Min säsong är otroligt lång. Så det var viktigt för mig att ha det klart så att jag bara kan ta lite ledigt efteråt, säger hon.

Jakobsson chansade

Sofia Jakobsson, som gjorde klart med Bayern München tidigare under sommaren, är i en annan sits än vad hon var under VM 2019. Då valde hon att "chansa" lite och gick efter mästerskapet till Real Madrid.

– För egen del, när man väl är på plats för ett mästerskap är fokus så mycket på match till match och att vi ska gå så långt som möjligt. Klubblag tänker jag inte så mycket på. Det gick ju bra under VM så fokus låg väl på rätt grejer då, men nu känns det otroligt skönt att ha det klart i alla fall, säger hon.

Fakta: OS-spelare som har gjort klart med nya klubbar i sommar

Fridolina Rolfö, från Wolfsburg till Barcelona.

Sofia Jakobsson, från Real Madrid till Bayern München.

Amanda Ilestedt, från Bayern München till PSG.

Nathalie Björn, från Rosengård till Everton.

Anna Anvegård, från Rosengård till Everton.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons