Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Rögles spelare markerar mot nazistskandalen

En grupp Röglesupportrar skanderade nazistiska ramsor och hyllningar till polismördare – nu manifesterar klubben och spelarna mot händelsen.
Ishockey • Publicerad 12 oktober 2021
Rögles lagkapten Mattias Sjögren. Arkivbild.
Rögles lagkapten Mattias Sjögren. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Det var inför Rögles hemmapremiär och derby mot Malmö i lördags som supportrar marscherade genom Ängelholm. I filmklipp som Sydsvenskan och HD publicerade hördes ramsor som dels hyllade polismördaren Jackie Arklöv, dels avslutades med nazisthälsningen "Sieg Heil".

Klubben tog avstånd från ramsorna och polisen upprättade en anmälan om hets mot folkgrupp.

Annons

Nu skriver klubben på sin webbplats att den "tar väldigt kraftigt avstånd och jobbar i enighet tillsammans med polis, vår supporterklubb Angel Island Army samt kommun för att gå till botten med det här. Baserat på vad vi vet i dag är det en liten grupp individer som förstört för våra supportar och för oss som klubb. Det är något vi aldrig kommer acceptera".

I en video läser lagkaptenen Mattias Sjögren, med resten av spelartruppen bakom sig, upp ett uttalande där han bland annat säger:

– I Rögle värnar vi om alla människors lika värde. Delar man inte värderingarna vi står för har man inget i vår klubb eller på läktaren att göra. Hockey är för alla och Rögle är för alla.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons