Rögle kvitterade mot skrällgänget

I torsdags skrällde Oskarshamn genom att uddamålsbesegra SHL:s seriesegrare i kvartsfinalens första kamp i Ängelholm. Det blev tajt även i match två, men den här gången drog favorittippade Rögle det längsta strået och utjämnade därmed i matchserien.
Ishockey • Publicerad 2 april 2022
Rögles Brady Ferguson grattar Anton Bengtsson till höger efter 2–3 målet under lördagens kvartsfinal mot Oskarshamn.Foto: Adam Ihse/TT

Först i den sista grundserieomgången säkrade Oskarshamn sitt deltagande i klubbens första SM-slutspel någonsin. Väl där överraskade smålänningarna genom att slå ut Leksand och avancera till kvartsfinal mot seriesegraren samt CHL-mästaren Rögle. Nästa skräll kom när Oskarshamn inledde kvartsfinalspelet med att ta en sensationell seger på bortaplan.

I match två lagen emellan trampade Rögle direkt på gaspedalen.

– Det kändes i omklädningsrummet redan innan den här matchen att vi var laddade.

Ändå stod det 1–1 på resultattavlan efter 20 minuter ishockey. Adam Tambellini i Rögle respektive Brian Cooper i Oskarshamn var spelarna bakom målen.

– Vi skapar tillräckligt mycket för att göra fler mål, tycker Anton Bengtsson.

Jämnare spel

Efter den första pausen bidrog Oskarshamn till att matchbilden blev jämnare.

– Två lag som kämpar väldigt hårt där ute, det finns målchanser åt båda håll, tycker Oskarshamns lagkapten Jonas Engström.

I slutet av den andra perioden tog Rögle ledningen på nytt, vilket domarna på isen först inte uppmärksammade. Spelet fortsatte under en stund innan en videobedömning visade att Adam Edström faktiskt skjutit pucken i mål.

Den tredje perioden hann knappt starta förrän Tomas Zohorna kvitterade. Några minuter senare tog Rögle ledningen för tredje gången i matchen, med Anton Bengtsson som siste spelare på pucken.

– Jag får på en styrning, skönt att den gick in, säger Rögles segerskytt.

Bara sekunder efter Bengtssons mål gick Oskarshamn till ett anfall som resulterade i straffslag. Vane målskytten Patrik Karlkvist drog dock det kortaste strået i duellen med Rögles målvakt Christoffer Rifalk. Karlkvists straff blev hemmalagets bästa chans till ännu en kvittering.

– Vi håller dem på utsidan, säger Anton Bengtsson, nöjd över sitt lags sätt att stänga slutminuterna.