Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Robin Olsens ifrågasatta rival får ny chans

Trots storspelet i sin debut i Premier League förra helgen får Robin Olsen inte starta i Evertons match mot Manchester United på lördagen.
Fotboll • Publicerad 6 november 2020
Evertons målvakt Jordan Pickford får en ny chans och förpassar Robin Olsen till bänken. Arkivbild.
Evertons målvakt Jordan Pickford får en ny chans och förpassar Robin Olsen till bänken. Arkivbild.Foto: Frank Augstein/AP/TT

Målvaktskampen mellan landslagsstjärnorna i Ev erton går vidare. Englands ifrågasatta landslagsmålvakt Jordan Pickford får chansen igen.

– Han startar. Ingen tvekan om det, säger tränaren Carlo Ancelotti på den officiella presskonferensen inför helgens match.

Annons

Därmed hamnar Sveriges landslagsmålvakt Robin Olsen på bänken igen. Direkt efter Olsen stormatch i 1--2-förlusten mot Newcastle för en vecka sedan var Carlo Ancelotti tydlig med att Jordan Pickford skulle få chansen igen och så blir fallet.

Ifrågasatt målvakt

Pickford har ifrågasatts efter flera misstag för Everton och i landslaget. Mest uppmärksammat blev tacklingen på Virgil van Dijk för några veckor sedan som orsakade en svår skada på Liverpoolspelaren.

– Han gör ibland misstag i olika situationer, men han är fortfarande en ung målvakt som har en massa kvalitet, men också områden där han kan förbättra sig, säger Ancelotti om 26-åringen.

Robin Olsens framgång och profil som etablerad landslagsmålvakt har satt press på Pickford. Olsen kom till Premier League-klubben för en månad sedan efter några tuffa år utan så mycket speltid i Italien.

Lära sig av misstagen

Men Ancelotti ser uppenbarligen Pickford som sin förstemålvakt och tog honom i försvar på presskonferensen, även om han var tydlig med vad som krävs av målvakten.

– Han måste lära sig av misstagen. Det har alla målvakter gjort i sina karriärer, säger italienaren, som bland annat tränade Gianluigi Buffon i Parma och Juventus tidigt i målvaktsstjärnan karriär.

– Jag har haft unga målvakter, som Buffon, som lärde sig av misstagen han gjorde. Så är det för Jordan också, för han har karaktären och personligheten. Han kommer att bli bättre i framtiden.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons