Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nytt svenskt återbud – Ribom lämnar Norge

Ännu en svensk längdstjärna missar helgens världscuptävlingar i norska Beitostølen.
Emma Ribom, som inlett längdsäsongen strålande med två raka sprintsegrar, känner sig krasslig.
"Kroppen svarar inte som hon är van", säger landslagsläkaren Rikard Noberius.
Skidor • Publicerad 8 december 2022
Emma Ribom vann både i Ruka och Lillehammer. Arkivbild.
Emma Ribom vann både i Ruka och Lillehammer. Arkivbild.Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Fram till torsdagens bakslag hade det varit en perfekt säsongsöppning för Emma Ribom. Hon tog hem sprinten i Sverigepremiären i Bruksvallarna, och följde sedan upp det med att stå överst på pallen även i de två inledande världscuphelgerna.

Både i finländska Ruka och i norska Lillehammer tog Ribom hem sprinten.

Annons

Men i Beitostølen i helgen blir det någon annan som drar längsta strået. Ribom är den senaste i raden av svenska åkare som tvingas ställa in sin medverkan, och ersätts i sprinten av Lovisa Modig.

"Kroppen svarade inte på det viset som hon är van under dagens träningspass, och vi tog därför gemensamt beslutet att avbryta helgens tävlingar. Det är en försiktighetsåtgärd för att förhoppningsvis kunna förebygga – eller åtminstone förkorta och mildra en eventuell infektion", säger landslagets läkare Rickard Noberius i ett uttalande.

Sedan tidigare har både Ebba Andersson och Anna Dyvik skickats hem från truppen. Andersson testades positivt för covid-19 medan Dyvik känt av lättare symptom i luftvägarna.

Även den norska truppen har haft en hel del sjukdomsproblem. Herrstjärnan Johannes Høsflot Klæbo kommer inte till start i Beitostølen på grund av en segdragen förkylning, och på onsdagen testades norska längdchefen Espen Bjervig positivt för covid-19.

Fakta: Svenska truppen till Beitostølen

Damer: Maja Dahlqvist (sprint, distans), Johanna Hagström (sprint, distans), Ingrid Hallquist (sprint, distans), Frida Karlsson (sprint, distans), Lovisa Modig (sprint, distans), Jenny Solin (sprint).

Herrar: Edvin Anger (sprint, distans), Jens Burman (distans), Emil Danielsson (sprint), Truls Gisselman (sprint), Calle Halfvarsson (sprint, distans), Anton Persson (sprint, distans), William Poromaa (distans), Eric Rosjö (distans), Oskar Svensson (sprint).

Programmet:

Fredag: sprint, klassisk stil, damer och herrar, kval/finalpass (9.30/12.00).

Lördag: 10 km, klassisk stil, damer och herrar (10.00/12.15).

Söndag: mixedstafett, 4x5 kilometer (13.00).

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons