Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Reinfeldt bekräftar: kan bli fotbollsordförande

Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson avgår i vår. Den förre statsministern Fredrik Reinfeldt är en av fyra nominerade som kan ta över, skriver .
"Det stämmer", bekräftar Reinfeldt via kontakten Roberta Alenius.
Fotboll • Publicerad 11 november 2022
Fredrik Reinfeldt. Arkivbild.
Fredrik Reinfeldt. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Enligt ett internt dokument, som Expressen tagit del av, är Reinfeldt en av fyra som nominerats av valberedningen att ta över efter Nilsson som avgår i vår.

Valberedningen sammanträdde tidigare i veckan för att sammanställa kandidaterna och har nu kommit fram till fyra namn; Birger Jonsson (av Västmanlands FF), Annika Grälls (av Södermanlands FF), Jens T Andersson (av BK Häcken) och Fredrik Reinfeldt (av Brommapojkarna).

Annons

I valberedningens dokument, som under dagen skickas ut till distrikten, framgår det att fler namn kan tillkomma, skriver Expressen.

”Dessutom förekommer namn som diskuteras i valberedningen, men som inte är formellt nominerade”.

Nomineringstiden är satt till den 15 januari 2023.

Fredrik Reinfeldt (M) var statsminister mellan 2006 och 2014. Han är en hängiven Djurgårdare och nominerades för några år sedan till fotbollsklubbens styrelse. Reinfeldts kontakt Roberta Alenius bekräftar för Expressen Reinfeldts nominering.

”Det stämmer. Men inget annat har skett, så det finns ingen anledning att kommentera mer i nuläget".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons