Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Reid en vinnare – åtta år efter dödsolyckan

Golfstjärnan Mel Reid tappade fotfästet när hennes mamma dog i en bilkrasch.
Åtta år senare kan Reid äntligen kalla sig en vinnare på LPGA-touren – och i veckans major vill den 33-åriga engelskan gärna vinna igen.
Golf • Publicerad 7 oktober 2020
Mel Reid kommer till PGA-mästerskapen som färsk vinnare. Arkivbild.Foto: Ringo H.W. Chiu/AP/TT

Mel Reid kommer till damernas PGA-mästerskap utanför Philadelphia, årets tredje golfmajor, som en färsk och lycklig vinnare på den amerikanska LPGA-touren.

– Vad livet än kastar på dig handlar det om hur man hanterar det, sade Reid efter helgens efterlängtade triumf.

Annons

– Vad som än händer kan folk inte ta ifrån mig att jag är en LPGA-vinnare mot ett motstånd i världsklass. Det bevisar bara att man måste kämpa på.

Övervägde att sluta

Segern i New Jersey kom drygt åtta år efter att Mel Reids mamma avled till följd av en bilkrasch utanför München, där hon befann sig för att heja fram dottern i en Europatourtävling. Bara fyra veckor senare tävlade Reid igen i Tjeckien – och vann mirakulöst direkt. Men verkligheten kom i kapp henne, några stökiga år väntade och hon funderade på att sluta med golf.

– Jag stod inte ut, jag gjorde uppror. Jag tillbringade tid med folk som festade. Jag tryckte på den självdestruktiva knappen. Jag var med många människor, men jag var ensam, har Reid berättat för ESPN.

Spelat Solheim Cup

Hon tog plats i Europas Solheim Cup-lag både 2015 och 2017, men fick i fjol nöja sig med att vara vicekapten. Nu står Reid på stadiga fötter och upplever det stora genombrottet på LPGA-touren.

Hon blev sjua i senaste majorn, ANA Inspiration i september, och sedan femma i Portland efter att ha tappat ledningen till landsmaninnan Georgia Hall sista dagen. I New Jersey höll Reid äntligen hela vägen.

– Folk har pratat om min talang länge, men jag har aldrig riktigt kommit nära där jag trodde att jag skulle vara, sade hon efter segern, enligt The Telegraph.

Nu är hon en av utmanarna om segern på tuffa Aronimink Golf Club. Reids bästa majorinsats kom just i PGA-mästerskapet, där hon slutade trea i fjol.

Fakta: Damernas PGA-mästerskap

Speldagar: Torsdag till söndag. Skulle egentligen ha avgjorts i slutet av juni, men sköts upp på grund av coronapandemin.

Spelplats: Aronimink Golf Club i Newtown Square utanför Philadelphia, Pennsylvania.

Prispengar: Totalt 4,35 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 39 miljoner kronor. Vinnaren får 15 procent av den totala prissumman, det vill säga 5,85 miljoner kronor.

Regerande mästare: Hannah Green, Australien.

Svenskor (med torsdagen starttider, svensk tid): 14.05: Pernilla Lindberg, 14.21: Anna Nordqvist, 14.43: Linnea Ström, 17.55: Madelene Sagström, 18.56: Julia Engström, 19.12: Caroline Hedwall.

Historik: Spelades första gången 1955 och hette LPGA-mästerskapet innan namnbytet 2015. Annika Sörenstam vann majorn tre år i rad, 2003–2005, och Anna Nordqvist fick lyfta bucklan 2009.

Tidspress: Flytten från sommar till höst innebär kortare dagar – och mindre tid för golf. Första spelarna slår ut sex minuter efter soluppgången, men de två första dagarna är det ändå högst osäkert om samtliga 132 spelare hinner klart innan solen går ned.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons