Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Real Madrids vändning inspirerade Nadal

Tennis • Publicerad 5 maj 2022
Rafael Nadal.
Rafael Nadal.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

På onsdagskvällen fanns han på plats på Santiago Bernabéu-stadion och såg favoritlaget Real Madrid svara för en svettig vändning i Champions League-semifinalen mot Manchester City och nå finalen.

Mindre än 24 timmar senare tog sig spanske tennisstjärnan Rafael Nadal till kvartsfinal i Madrid Open, där han jagar sin sjätte titel. Det krävdes emellertid att även Nadal fick vända på steken – han räddade nämligen fyra matchbollar mot belgaren David Goffin innan han tog hem avgörande tiebreak med 11–9 och matchen med 2–1 i set (6–3, 5–7, 7–6).

Annons

– I går var det en oförglömlig kväll. Lagandan i den här Real Madrid-upplagan är helt otrolig och i dag fungerade den på sätt och vis som inspiration för mig, sade 35-årige Nadal efteråt.

Den 21-faldige grand slam-mästaren Nadal har precis kommit tillbaka efter att ha varit borta i sex veckor på grund av en revbensskada.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons