Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Real Madrid-stjärnan inte med på bojkotten

39 spelare bojkottar det spanska fotbollslandslaget och tänker inte möta Sverige i Nations League i nästa vecka. Men inte Athenea del Castillo."
"Vi måste uppfylla vår plikt", skriver hon på X.
Fotboll • Publicerad 16 september 2023
Athenea del Castillo. Arkivbild.
Athenea del Castillo. Arkivbild.Foto: Alessandra Tarantino//AP/TT

Alla i VM-guldtruppen – utom Athenea del Castillo och Claudia Zornosa som meddelat att hon slutar i landslaget – skrev på för en lanslagsbojkott tills dess att stora förändringar gjorts i det spanska fotbollsförbundet vad gäller respekt för kvinnliga spelare och mer rättvisa förhållanden.

De menar att det inte räcker att förbundsordföranden Luis Rubiales, vars kyss på munnen på VM-hjälten Jennifer Hermoso, avgått och förbundskaptenen Jorge Vilda fått sparken.

Annons

del Castillo förklarar nu varför hon inte skrev på, trots att hon stöttar kollegorna i kampen.

"Med tanke på hur nära det är till Nations League-kamperna och med hänsyn till att en viktig del av våra krav har uppfyllts, överväger jag inte att avstå från en kallelse från landslaget", skriver hon på X, tidigare Twitter.

"Först och främst är vi fotbollsspelare. Med tanke på vad som har hänt de senaste veckorna skadar det aldrig att påminna om det. Det är vi skyldiga vårt yrke och och vi måste uppfylla vår plikt".

Real Madrid-anfallaren vill ge dem som nu finns på förbundet förtroendet att göra förändringarna som spelarna krävt.

Spanien ska möta Sverige, i Göteborg, den 22 september, och Schweiz fyra dagar senare i Nations League som också är OS-kval. På grund av bojkotten har Spaniens förbundskapten Montserrat Tomé ännu inte tagit ut någon trupp till Sverige-matchen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons