Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Rask tillbaka – men stjärnor saknas igen

För två år sedan bestämde sig Fanny Rask för att lägga av med ishockeyn. I våras gjorde forwardsstjärnan comeback och nu är 31-åringen tillbaka i Damkronorna.
Däremot saknas fortsatt Luleåstjärnorna Sara Grahn och Emma Nordin.
Ishockey • Publicerad 1 november 2022
Fanny Rask, här i Djurgårdströjan, gör comeback i Damkronorna. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Damkronorna spelar en femnationsturnering i Finland, vilket är landslagets första matcher efter VM i augusti.

Fanny Rask gjorde sina senaste landskamper säsongen 2019–20.

Annons

– Jag tycker det är jättekul. Det händer saker i livet och det går ju att komma tillbaka, säger förbundskaptenen Ulf Lundberg om Djurgårdsforwarden.

Rask, med 139 landskamper, bidrar också med rutin till ett ungt landslag.

– Den mixen är spännande. Sedan pratar vi mycket om vår höga intensitet vi vill spela med och Fanny är duktig på att kunna anpassa farten till rätt aktivitet i spelet och hitta rätt ytor, säger Ulf Lundberg.

När Lundberg varken tog ut målvakten Sara Grahn, backen Johanna Fällman eller forwarden Emma Nordin, alla Luleå, till VM i augusti var många överraskade.

Framför allt när det gällde Grahn och Nordin.

Fällman har sedan dess brutit armen och är borta.

– När det gäller målvaktssidan var det Ida Boman och Frida Axell vi ville ha nu, men precis som jag sagt tidigare så stänger inte jag några dörrar.

Emma Nordin, bästa svenska målskytt i SDHL med tio mål, har meddelat att hon inte var tillgänglig för den här turneringen.

– Det hon har gett besked om gäller för den här samlingen, säger Lundberg

Femnationsturneringen spelas i finländska Vierumäki och Åbo 8–12 november. Sverige möter Tyskland, Tjeckien, Finland och Schweiz.

Annons

Fakta: Damkronornas trupp

Målvakter: Ida Boman, Djurgården, Frida Axell, Luleå.

Backar: Paula Bergström, Long Island University, Anna Kjellbin, Luleå, Linnéa Andersson, Modo, Annie Silén, Leksand, Josefine Holmgren, Djurgården, Mira Jungåker, HV71, Maja Nylén-Persson, Brynäs.

Forwards: Emma Murén, Färjestad, Wilma Sundin, Modo, Sofie Lundin, Ohio State, Jenny Antonsson, Brynäs, Fanny Rask, Djurgården, Lova Blom, Djurgården, Hanna Thuvik, Brynäs, Julia Östlund, Djurgården, Felizia Wikner-Zienkiewicz, Brynäs, Lina Ljungblom, Modo, Hanna Olsson, Frölunda, Elin Svensson, HV71, Olivia Carlsson, Modo.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons