Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Rangers fick miljonböter för uttalandet

Ishockey • Publicerad 6 maj 2021
Washingtons Tom Wilson och New York Rangers Artemij Panarin i måndagens match.
Washingtons Tom Wilson och New York Rangers Artemij Panarin i måndagens match.Foto: Bruce Bennett/AP/TT

Att kräva disciplinnämndsordförandens avgång gör man inte ostraffat. I alla fall inte i NHL. New York Rangers ska betala böter på motsvarande 2,1 miljoner kronor.

NY Rangers ledning reagerade på att Washingtons buse Tom Wilson attackerat två Rangersspelare i måndagens match och menade att det var chockerande att Wilson inte stängdes av. Dessutom krävde man att George Parros, chefen för ligans disciplinnämnd, skulle avgå.

Annons

"Offentliga uttalanden likt det Rangers gick ut med, som är av personlig karaktär och nedvärderande av en ledare i ligan, tolereras inte", säger NHL-kommissionären Gary Bettman i ett uttalande och kallar Rangers krav för "oacceptabelt".

På onsdagen sparkade New York Rangers ordföranden John Davidson och general managern Jeff Gorton.

Wilson kom undan med motsvarande 42 000 kronor i böter och spelade igen när lagen möttes natten till i dag. Redan efter några minuter utbröt slagsmål och alla tolv spelarna blev utvisade.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons