unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Propulsion klar för Elitloppet

Hästen Propulsion är klar för Elitloppet för femte gången. Arkivbild.
Hästen Propulsion är klar för Elitloppet för femte gången. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Blir det femte gången gillt för Propulsion i Elitloppet? Den nioåriga hingsten, som har blivit fyra, tvåa, tvåa och fyra i sina tidigare försök, är klar för travklassikern den 31 maj.

"Det känns fantastiskt att en av svensk travsports största profiler är klar för loppet", säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

Det blir dock en oprövad Propulsion som ställer upp i årets upplaga, som körs utan publik på grund av coronapandemin. Hästen har inte tävlat sedan slutet av januari.

Även Racing Mange är klar för Elitloppet. Med Joakim Lövgren i sulkyn tog hästen hem gulddivisionens final på Gävletravet och kvalade på så sätt in.

"Han är en stenhård häst med härlig teknik som har varit med i tuffa lopp hela karriären", säger Anders Malmrot.

13 av 16 hästar är nu klara.