Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Prinsen: "Vore kul att köra Porsche nästa år"

Efter ett sabbatsår var prins Carl Philip tillbaka på racingbanan den här säsongen. Och han planerar att fortsätta sin racingkarriär.
Racing • Publicerad 10 oktober 2020
Prins Carl Philip vann Mastersklassen i första heatet av Porsche Carrera Cup på Ring Knutstorp utanför Kågeröd på lördagen.Foto: Micke Fransson/TT
"Att göra en säsong till i Porsche skulle vara jättekul", säger prinsen. Men inget är klart för nästa säsong.Foto: Micke Fransson/TT

Sista racinghelgen på Ring Knutstorp var inte bara final på STCC. Även Porsche Carrera Cup avgjordes. I Mastersklassen, för förare över 40 år, stod prins Carl Philip på startlinjen. Och han hade en bra dag.

– Det var skönt att vinna första racet i Masters i dag. Jättekul, säger han till TT.

Annons

När säsongen summeras hamnar prinsen på andra plats efter vinnande Magnus Öhman.

Upp och ner

– Det har gått lite upp och ner. Falkenberg var skön och vinst på Anderstorp och nu i helgen känns bra. Men det racet som var roligast under säsongen var i Fällfors där topp tre i Masters låg bakom varandra och fajtades, summerar prinsen.

Lukas Sundahl tog hem mästerskapet i Carrera Cup i överlägsen stil. Prinsen kom totalt åtta.

Förra säsongen tog prinsen ett sabbatsår för att ha mer tid med familjen. Vid racet på Mantorp förra helgen var hela familjen på plats för att följa prinsens framfart.

– Det är alltid kul att ha dem med. Barnen är med på noterna.

Prinsen startade sin racingkarriär i Porsche Carrera Cup 2008 och körde i den klassen fram till 2011.

– Det har tagit lite tid att komma upp i fart med en ny bil. Den har utvecklats mycket sedan jag körde den senast. Men de sista loppen har jag hittat en bra känsla.

Hemlighetsfull

Vad gäller framtiden på racingbanan är prinsen hemlighetsfull.

– Jag hoppas att det här inte var min sista säsong, säger han.

Men om det handlar om att göra en ytterligare säsong i Carrera Cup eller att det skulle ställas en Lync & Co-bil till hans förfogande från Cyan Racing, något som skulle bädda för en återkomst till STCC, vill han inta kommentera.

– Men att göra ytterligare en säsong i Porsche skulle vara jättekul, säger han till slut utan att därmed bekräfta att något skulle vara klart.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons