Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ponsiluoma ende som kunde slå Samuelsson

En Sebastian Samuelsson i toppform är svårslagen. Den ende som kunde besegra honom i Idre var en världsmästare – Martin Ponsiluoma vann kortdistansloppet med 7,6 sekunders marginal.
Skidskytte • Publicerad 14 november 2021
Martin Ponsiluoma vann kortdistansloppet i Idre.
Martin Ponsiluoma vann kortdistansloppet i Idre.Foto: Nisse Schmidt/TT

Sebastian Samuelsson imponerade stort i lördagens skidskyttepremiär när han vann sprintloppet. I söndagens kortdistanslopp, som också var en SM-tävling, blev det en tuffare fight mot Martin Ponsiluoma.

Världsmästaren från sprintloppet i VM i Pokljuka i vintras vann till slut duellen sedan båda hållit ihop nerverna och skjutit fullt i det sista skyttet.

Annons

– Jag hörde att det var jämnt med Sebastian i hela loppet, men jag hade dålig koll på hur han hade skjutit, säger Ponsiluoma till SVT.

För självsäker?

Samuelsson hade perfekt skytte, förutom i det tredje, liggande, då han noterades för två bom. Även Ponsiluoma hade sammanlagt två bom så det blev åkstyrkan som fick avgöra.

Pontilsuoma var starkare i spåret, så Samuelssons missar blev avgörande.

– Jag vet inte riktigt vad jag gör. Om jag blir för självsäker eller vad jag gör. Jag grämer mig över det, det skyttet var inte bra, säger Samuelsson till SVT.

Han konstaterar att han sköt fem av sex "nollor" under helgens tävlingar.

– Det är mer positivt än vad jag hade räknat med faktiskt. Det känns väldigt bra. Jag hade inte riktigt räknat med att jag skulle matcha så här bra i spåret och skyttet är också riktigt bra, så jag är nöjd.

"Stort steg framåt"

Sebastian Samuelsson vann lördagens sprinttävling efter prickfritt skytte. I den tävlingen kom Ponsiluoma trea och fick de svar han ville ha från helgen.

– Det känns väldigt skönt. Åkningen fungerar väldigt bra och skyttet känns stabilt. Bara tre bom på hela helgen, så det är ett stort steg framåt, säger Ponsiluoma till SVT.

Jesper Nelin slutade fyra och talangen Malte Stefansson blev femma efter ett nytt bra lopp. Senare under söndagen tävlar damerna i kortdistans.

Nu väntar världscuppremiären i Östersund om två veckor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons