Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Minksmitta stoppar PL-svenskarna mot Danmark

Victor Nilsson Lindelöf är en av fem svenska spelare som stoppas från spel i bortalandskampen mot Danmark på onsdag. Skälet är att den brittiska regeringen infört hårda karantänskrav för alla som varit i Danmark.
Fotboll • Publicerad 8 november 2020
Manchester Uniteds Victor Nilsson Lindelöf, till höger, är en av de fem spelarna som kommer att missa landslagets möte med Danmark. Arkivbild.
Manchester Uniteds Victor Nilsson Lindelöf, till höger, är en av de fem spelarna som kommer att missa landslagets möte med Danmark. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Spelarna som påverkas är Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United, Robin Olsen, Everton, Emil Krafth, Newcastle, Ken Sema, Watford, och Filip Helander, Glasgow Rangers.

Alla fem kommer att missa landskampen mot Danmark på Parken i Köpenhamn på onsdag. Detta eftersom Storbritanniens nya karantänregler tvingar alla som varit i Danmark och sedan reser tillbaka till de brittiska öarna att gå in i en två veckor lång hemkarantän.

Annons

– Vi har haft bra kontakt med Premier League-klubbarna, och de tycker det är lika tråkigt som oss, säger Stefan Pettersson, landslagschef, till TT.

Spelare kommer att kallas in

Brittiska regeringen har utfärdat undantag för professionella idrottare, men det gäller inte i det här fallet då Storbritannien sedan lördagen infört ett omedelbart inreseförbud från Danmark efter utbrott av coronavirus på danska minkfarmar.

Ersättare kommer att kallas in till matchen mot Danmark.

– Det är speciella tider vi lever i. Nu blev det så här och det gör att vi kommer att ta in några spelare till Danmarksmatchen, säger förbundskapten Janne Andersson till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Danmark påverkas också

Samtliga beräknas dock kunna vara med i lördagens Nations League-match hemma mot Kroatien.

– De kommer att vara med hemma mot Kroatien, säger Pettersson.

Det danska fotbollsförbundet meddelar under söndagen att de danska landslagsspelarna som hör hemma på de brittiska öarna missar mötet med Sverige, men även Nations League-mötet med Island på hemmaplan.

Det handlar om målvakterna Kasper Schmeichel (Leicester) och Jonas Lössl (Everton), mittfältarna Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham) och Mathias Jensen (Brentford) samt backarna Henrik Dalsgaard (Brentford), Andreas Christensen (Chelsea) och Jannik Vestergaard (Southampton). Danmark har kallat in nio nya spelare till landslaget.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons