Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

PL-spelare tvingas sluta efter hjärtproblem

Brightons Enock Mwepu måste avsluta fotbollskarriären omedelbart.
24-åringen stoppas av hjärtproblem, meddelar Premier League-klubben på sin webbplats.
Fotboll • Publicerad 10 oktober 2022
Enock Mwepu (med bollen) i en match mot Everton. Arkivbild.
Enock Mwepu (med bollen) i en match mot Everton. Arkivbild.Foto: Jon Super/AP/TT

Anledningen till det abrupta slutet på fotbollskarriären är att hjärtproblemen kan bli värre över tid vilket gör att Mwepu löper en "extremt stor risk" att drabbas av en potentiellt dödlig hjärtattack.

"Som klubb ger vi honom så mycket kärlek, hjälp och stöd som vi bara kan", säger klubbens ordförande Tony Bloom till klubbens webbplats.

Annons

Mwepu hade börjat må dåligt under landslagssamlingen med Zambia och efter en tid på sjukhus i Mali återvände han till Brighton för ytterligare tester. Där upptäcktes att sjukdomen bottnade i hjärtproblemen och Mwepu fick rådet att avsluta fotbollskarriären för att inte förvärra sitt tillstånd.

"Det är med sorg som jag berättar att jag måste avsluta karriären efter de medicinska råd som jag har fått. Det här är dock inte slutet på min karriär inom fotbollen. Min plan är att fortsatt vara involverad på något sätt", skriver Mwepu på Twitter.

Mwepu noterades för sex Premier League-matcher den här säsongen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons