Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

PL-klubbarna snålade under vinterfönstret

Premier League-klubbarna har inte spenderat så lite pengar i ett januarifönster sedan 2012, visar en rapport från revisionsfirman Deloitte.
Fotboll • Publicerad 2 februari 2021
Liverpool spelar hemmamatch inför tomma läktare. Arkivbild.
Liverpool spelar hemmamatch inför tomma läktare. Arkivbild.Foto: Paul Ellis/TT/AP

Fotbollsklubbarna i den engelska toppligan spenderades sammanlagt motsvarande 805 miljoner svenska kronor på köp av nya spelare under vinterfönstret, vilket är ett ordentligt fall från förra årets då det köptes för 2,65 miljarder kronor.

Under transferfönstrets sista dag slutfördes bara tre permanenta övergångar. Sammanlagt över hela perioden gjordes det 24 värvningar – medel har legat på 46 under de tre tidigare januarifönsterna, enligt Deloitte.

Annons

Anledningen till raset beror huvudsakligen på coronpandemin som gjort att klubbarnas intäkter minskat ordentligt.

En annan faktor kan vara brexit.

"De nya reglerna som införts efter brexit angående köp av spelare från utlandet kan ha bidragit till detta. Men den finansiella påverkan som pandemin har haft är, med marginal, den störst bidragande faktorn", säger Dan Jones som arbetar på Deloitte.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons