Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

PL fortsätter som planerat – trots coronakaos

Premier League har beslutat att inte ställa in några spelomgångar i mellandagarna, bekräftar ligan i ett pressmeddelande.
Detta trots att flera klubbar är hårt drabbade av covid-19.
Fotboll • Publicerad 20 december 2021
Jürgen Klopp har varit kritiskt mot det täta spelschemat – men Premier League kör på som planerat. Arkivbild.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Hela sex Premier League-matcher sköts fram i helgen på grund av smittspridning i flera lag.

På måndagen samlades därför de 20 klubbarna för att diskutera hur ligan ska hantera situationen. Ett alternativ uppgavs vara att skjuta fram den 20:e omgången, som inleds den 28 december, helt och hållet.

Annons

Men så blir inte fallet.

Den engelska högstaligan kommer att fortsätta som planerat. Två omgångar ska därmed spelas inom loppet av fem dagar från annandagen och framåt.

Enligt BBC fick klubbarna beskedet att de bör fullfölja sina matcher så länge de har 13 spelare, plus en målvakt, tillgängliga.

Premier League bekräftade också att 90 spelare och ledare testat positivt för covid-19 den senaste veckan – mer än en fördubbling från veckan innan då man upptäckte 42 nya fall.

Liverpools tränare Jürgen Klopp var kritisk mot det täta spelschemat efter 2–2-matchen borta mot Tottenham på söndagen. Hans lag ska spela både den 26 och 28 december.

– Det är omöjligt, vi har inte spelarna. Vi måste utgå ifrån att vi kommer att få ytterligare ett eller två covidfall, sade tysken.

– Den 26 och 28, det är inte möjligt. Vi skulle föredra att spela men vi behöver hjälp med spelschemat.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons